Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΟΠΟΙΟΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ !

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΟΠΟΙΟΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ !

Τελικά ποιος κάνει κουμάντο σε αυτήν την ομάδα ; Ποιος; Γιατί έχουμε χάσει τη μπάλα τελείως εκεί μέσα !! Εδώ και πάρα πολύ καιρό φάγαμε τους "στρατηγούς" ( α-μετόχους ) , κι έχει μείνει μόνο του το "στράτευμα" να βολοδέρνει χωρίς σχέδιο , χωρίς λογική , χωρίς σκοπό.
Ο κάθε στρατιώτης κάνει ό,τι του καπνίσει , λέει ό,τι θέλει , κατακεραυνώνει ή αποθεώνει ανάλογα με το πως θα ξυπνήσει το πρωί και προσπαθεί να το παίξει πρόεδρος στη θέση του προέδρου και ανιδιοτελής πανάθας στη θέση....όλων μας!
Τι είναι ρε ο Παναθηναικός ; Τσιφλίκι σας ;; Τι το περάσατε εκεί μέσα ;;;Ακόμα και σε αυτό το τριμπούρδελο ( πλέον ) ,που ονομάζουμε ελληνική βουλή δε γίνονται αυτά !!
Σε ποιον ανήκει αυτή η ομάδα;;; Στον κόσμο της , όπως δηλώνει η συμμαχία; Όχι , γιατί η πλειοψηφία του κόσμου Η ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΣΕ και απαιτεί να δει συγκεκριμένα πράγματα , βλέπει μια διοίκηση να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ το δικό της , γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων της , τον υποτιθέμενο ιδιοκτήτη ! Τι έχουμε εκεί μέσα; Χούντα;Εγώ θα το δεχόμουν να είχαμε χούντα , αν είχαμε έναν δύο πέντε επιχειρηματίες που έβαζαν τα λεφτά τους και μας έλεγαν " ξέρεις τι, δικά μου τα λεφτά , ό,τι γουστάρω κάνω " ! Τότε ναι !
Τώρα όμως δεν έχουμε ιδιοκτήτες , έχουμε ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ στη διοίκηση. Και πως γίνεται , αυτοί οι φίλαθλοι να ΑΠΑΙΤΟΥΝ μια αλλαγή και οι ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ τους να πράττουν το αντίθετο;; Με ποιο δικαιώμα ;;; Με ποια λογική;;;; Με ποιες γνώσεις ποδοσφαίρου;;;;
Γιατί είναι και αυτό στη μέση.Να είχαμε ένα κράμα Μουρίνιο , Χίντιγκ , σερ Άλεξ για διοίκηση να έλεγα ναι !! Αυτοί κάτι ξέρουν ! Δε πα να βλέπουμε όλοι μαύρο και αυτοί άσπρο ; Κάτι παραπάνω ξέρουν ! Εδώ όμως έχουμε μια πλειοψηφία διοικούντων οι οποίοι όχι μόνο δεν ξέρουν τι είναι μπάλα , αλλά το έχουν παραδεχθεί κιόλας !!! Και μάλιστα έχουν φτάσει να απορρίπτουν μονομερώς τις φωνές των υπολοίπων στο Δ.Σ , οι οποίοι τυγχάνουν παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές !!
Το λοιπόν κύριοι της διοίκησης ( αν είστε εσείς αυτοί που κάνουν κουμάντο ) , δεν είστε ιδιοκτήτες , δεν είστε παράγοντες , δεν είστε ο Πάπας , δεν είστε κυβέρνηση να κάνετε ότι γουστάρετε με το έτσι θέλω !! Η ομάδα αυτή έχει ιστορία , έχει φιλάθλους , έχει φανέλα , έχει παλαίμαχους , έχει παιδιά που προσπαθούν να βρουν ένα λόγο να φορέσουν το τριφύλλι ! Και εσείς δε σέβεστε κανέναν !!!
Μέσα σε μερικά χρόνια οι προκάτοχοί σας ( και δεν εξαιρώ ΚΑΝΕΝΑΝ εδώ ) ,διέλυσαν την ελπίδα . διόγκωσαν τους εχθρούς μας , μας έδιωξαν από το γήπεδο , άλλαξαν το DNA του συλλόγου και σιγά σιγά σκότωσαν έναν πρέσβη ! Και επειδή δεν μπορείς να διαγράψεις μια ομάδα σε ένα βράδυ μονοκονδυλιά , ήρθατε τώρα εσείς να ολοκληρώσετε τη δουλειά ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ !
Δεν είναι ελληνικό κράτος ο Παναθηναικός , να κάνουμε τη μαλακία κάθε 4 χρόνια να ψηφίζουμε εκπροσώπους και όταν αυτοί μας τη φοράνε ασάλιωτη , να δικαιολογούνται με φράσεις όπως " εσύ με ψήφισες...έκανες τη βλακεία ...σε 4 χρόνια πάλι....και μέχρι τότε που θα σου δώσω πάλι δικαίωμα λόγου , τσίμπα βαζελίνη και άραξε". Στον Παναθηναικό έχουμε δικαίωμα λόγου όλοι ! Δεν χωράνε καρεκλοκένταυροι , ψευτοπαράγοντες , νάρκισσοι , αχυράνθρωποι , απατεώνες και βολεψάκηδες ! Ένα κάρο επίθετα θα μπορούσα να αραδιάσω εκτός από ένα ! Παναθηναικοί ! Γιατί σίγουρα δεν είστε ! Μάλιστα μερικοί το έχετε δηλώσει κιόλας !
Και δεν εννοώ μόνο τα μέλη του Δ.Σ φυσικά. Εννοώ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ γύρω γύρω που βγάζουν τα κόμπλεξ χρόνων τώρα , σαν ένας επί χρόνια αγάμητος , που του δίνεται η ευκαιρία να γίνει βιαστής !
Και επίσης δεν εννοώ ΜΟΝΟ το θέμα προπονητή ! Εννοώ το σύνολο των αποφάσεων και των δηλώσεων που έχουν γίνει ! Ότι δεν πειράζει κι αν δε βγούμε Ευρώπη , ότι δεν αρμόζει στην ομάδα γήπεδο 40000 γιατί δεν μπορεί να το γεμίσει και καλύτερα να ΒΟΛΕΥΤΕΙ με ένα μικρότερο , ότι αποφασίσαμε να μη δώσουμε μετοχές στον κόσμο , αλλά μονάχα ένα μπακαλόχαρτο και ένα δικαιώμα ψήφου ΟΠΟΤΕ ΜΑΣ ΚΑΠΝΙΣΕΙ , ότι κάνουμε Γ.Σ για να απαντήσουμε σε ερωτήσεις ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ, ότι ..ότι ....ότι...
Τέλος πάντων , για τον προπονητή μόνο μερικά πράγματα έχω να πω :
Όσα φούμαρα κι αν σας πουλάει , ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ,ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ,ΟΠΟΙΟΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ !! Είτε κάνετε κουμάντο εσείς , οι οργανωμένοι , ο Τζίγγερ , ο Βγενό , ο Βασιλαράς , ο Ομπάμα....δε με ενδιαφέρει ποιος !! Εκεί όλες οι μούφες που σας πουλάει , έρχονται στην επιφάνεια σαν φυσαλίδα σε αναψυκτικό!
Όταν φεύγουν στην αντεπίθεση Λάζαρος Μαυρίας και καταλήγουν να κουτουλάνε ο ένας πάνω στον άλλον , δεν είναι θέμα μπάτζετ και απουσίας παικτών ! Όταν δεν ξέρουν πως να κινηθούν , πως να ανοίξουν διάδρομο ο ένας στον άλλο , πως να κάνουν τη στοιχειώδη διαγώνια κίνηση για να μαζέψουν παίκτες ΟΠΩΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ , είτε έχεις Λάζο-Μαυρία , είτε Φαλκάο-Μέσι , το αποτέλεσμα είναι το ίδιο !
Όταν εκτελείται φάουλ ή κόρνερ με εντολή για πάσα και δεν ξέρει κανείς να κάνει κίνηση για να ξεμαρκαριστεί , με αποτέλεσμα η μπάλα να γυρνάει πάντα πίσω , δε φταίει κανένα μπάτζετ ή απουσία παικτών ! Είτε το φάουλ το εκτελεί ο Βιτόλο είτε ο Μπέκαμ , το αποτέλεσμα είναι το ίδιο ! Όταν η ομάδα δεν έχει δουλευτεί , για να ξέρει πως να υποδεχτεί τη μπάλα , πάντα αυτό θα έχεις !
Όταν θες να μαρκάρεις για να κλέψεις μπάλα και έχεις έναν επιθετικό να κυνηγάει όλη την αντίπαλη άμυνα , κ ένα κέντρο να κάνει κάτι σαν man to man , με αποτέλεσμα να τρέχουν όλοι γύρω γύρω σαν τα κοτόπουλα , είτε έχεις Σουάρεζ μπροστά με τριάδα Γκατούζο Γιονκ και Τζέραρντ , είτε Τοτσέ με Βιτόλο Μαρίνο Ζέκα , το ίδιο και το αυτό !!!! Η Λάτσιο έκανε ένα κάρο αλλαγές κι όμως !! Ακόμα και αυτές ήξεραν πως να πέσουν 3 πάνω στη μπάλα σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου ! Αυτό δεν το έκανε επειδή έχει τη μικτή κόσμου στον πάγκο και τα λεφτά της Σίτυ για μεταγραφές, το έκανε γιατί το έχει δουλέψει !
Όταν φεύγει ο Κουίνσυ πάνω στην γραμμή αριστερά με τον Πετρόπουλο μπροστά του και ο δεύτερος δεν κάνει κίνηση προς τα μέσα να μαζέψει αντιπάλους και να του δώσει χώρο , παρά στέκεται εκεί και στο τέλος κουτουλάνε και τους παίρνουν την μπάλα , δε φταίει κανένα μπάτζετ και καμία ανωτερότητα αντιπάλου ! Είτε έχεις Ιμπραίμοβιτς Ρόμπεν , είτε Πετρο Κουίνσυ το ίδιο και το αυτό !!!!!
Μπορώ να συνεχίσω για ώρες να σας γράψω κι άλλα , μπας και καταλάβετε ότι η ομάδα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΟΥΛΕΥΤΗ !!! Για να μην πω και αγύμναστη , έχοντας στον πάγκο της έναν προπονητή που η κύρια ασχολία του ήταν ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ !
Και τελειώνω με μερικά γεγονότα για να καταλάβετε τι εννοώ.

Υποτίθεται κρατήσαμε τον Φερέιρα γιατί έχει μάτι , αλλά μέσα στη χρονιά θέλαμε να βάλουμε τεχνικό διευθυντή για να αναλάβει το κομμάτι αυτό.
Υποτίθεται μείναμε με τον Φερέιρα γιατί κράτησε τα αποδυτήρια πέρσι μέσα στον κακό χαμό , αλλά μέσα στη χρονιά θέλαμε να βάλουμε γενικό αρχηγό για να αντιμετωπίζει τα θέματα απειθαρχίας.
Υποτίθεται κρατήσαμε τον Φερέιρα γιατί θέλουμε να εξελίξουμε τους μικρούς , αλλά η μόνιμη δικαιολογία μας είναι ότι δεν έχει παίκτες για να δείξει αυτό που μπορεί !!! Σε μια ομάδα κύριοι , δεν παίρνεις τη μικτή κόσμου για να καταφέρει να δείξει ο κόουτς ότι μπορεί να κάνει κάτι. Παίρνεις κάποιον που θα σου πάρει το σύνολό σου από το 5 και θα το φτάσει στο 7. Ο προπονητής προσαρμόζεται με τα εργαλεία που έχει στα χέρια του , δεν αλλάζει ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ομάδα για να βολευτεί αυτός , επειδή τυγχάνει να ξέρει να παίζει μόνο ένα σύστημα ! Είναι λοιπόν δυνατόν , να λες τον κράτησα για να μου πιάσει τα πιτσιρίκια και τους φτηνούς και να τους εξελίξει και μετά να λέω , δεν παράγει δουλειά επειδή έχει πιτσιρίκια και φτηνούς ;;;; Θα τρελαθούμε τελείως ;;;

Στο φινάλε λοιπόν , γιατί στο διάολο τον κρατήσαμε ;;;;; Για να τα ρίχνουμε όλα πάνω του και όχι πάνω σας ;; Ίσως.....

Υ.Γ Το έγραψα χθες σε ένα σχόλιο , ότι φταίχτης θα βγει ο Βύντρα.....Δεν το έραβα καλύτερα.....

Μάνος Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου