Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Το λουλούδι της αισιοδοξίας!..

Το λουλούδι της αισιοδοξίας!..

Το λουλούδι της αισιοδοξίας!..

Αντικρίζοντας κανείς μια κόκκινη παπαρούνα, το λουλούδι του Μάη και της αισιοδοξίας, αισθάνεται πως κάτι αναγεννιέται μέσα του!. . Να αναγεννιέται η ελπίδα και η χαρά, που κάποιοι πολιτικοί θέλησαν να ενταφιάσουν στα στήθη μας!.. Ό,τι και να κάνουν, όμως, είναι πολύ μικροί και άχαροι γι’ αυτό το ρόλο. Έτσι κι αλλιώς σε πέντε μέρες ο λαός μας θα τους στείλει με την ψήφο του από εκεί που ήρθαν, για να γιορτάσει δυο φορές την Πρωτομαγιά: Μία για τον Μάη και μία για την Απελευθέρωση της Ελλάδας!.. Καλό μήνα, αδέλφια!..
Πρωτομαγιά στα πέλαγα!... (Από τις καταπληκτικές συνθέσεις του εξαίρετου Έλληνα καλλιτέχνη κ. Ερρίκου Σκουλούδη).
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ σήμερα!.. Ο άνεμος της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της χαράς άρχισε να φουσκώνει στα στήθη μας, που εδώ και πολύ καιρό φρόντισαν να τα «ματώσουν» κάποιοι ανάλγητοι κι απάνθρωποι πολιτικοί του τόπου μας.
Και είναι μια πρωτομαγιά, που θέλω να πιστεύω, ότι θα είναι αλλιώτικη από τις άλλες. Θα είναι μια πρωτομαγιά εθνικής περισυλλογής και πολιτικής ομφαλοσκόπησης.
Η εθνική περισυλλογή έχει να κάνει με τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι την ερχόμενη Κυριακή των εκλογών θα κληθούν να εκλέξουν ή να επανεκλέξουν τους άρχοντες που θα τους κυβερνήσουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Πολλοί είπαν ότι είναι μια απόφαση δύσκολη. Πως η «ψήφος οργής» να μη μετατραπεί σε «ψήφο μίσους» και διαμαρτυρίας, αλλά σε «ψήφο λογικής».
Τα γνωστά διλήμματα πολλών απατεώνων πολιτικών που για μια ακόμη φορά θα κοιτάξουν πώς να σου υφαρπάξουν την ψήφο κι από κει και πέρα … «μην είδατε τον Παναγή»!..
Παραμύθια της Χαλιμάς, δηλαδή!.. Τα γνωστά παραμύθια της γιαγιάς και του παππού που κοίταζαν πώς να μας αποκοιμίσουν όταν ήμασταν παιδιά!
Μόνον που ο ελληνικός λαός ξύπνησε και δεν είναι πια μικρό παιδί. Γνωρίζει, θυμάται και αποφασίζει. Και αποφασίζει πλέον «με το μάτι του Αδάμ». Χωρίς να τον επηρεάζει, χωρίς να τον ελέγχει κανείς.
Η πολιτική ομφαλοσκόπηση έχει να κάνει με τους ίδιους τους πολιτικούς. Και δεν μιλάω για τους νέους και άφθαρτους ανθρώπους, που θέλουν να βαπτισθούν για πρώτη φορά στην πολιτική κολυμπήθρα του Σιλωάμ, αλλά γι’ αυτούς που πρόδωσαν τον τόπο. Γι’ αυτούς που ταπείνωσαν και εξευτέλισαν τον Έλληνα πολίτη. Που δεν του στέρησαν μόνον τα υπάρχοντά του (μισθούς, συντάξεις, περιουσιακά στοιχεία κλπ), αλλά και την αξιοπρέπειά του! Την εθνική του αξιοπρέπεια!
Αυτούς τους πολιτικούς "αλήτες της ιστορίας", λοιπόν, όποιοι και να είναι αυτοί (διότι δεν τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι), «που έχουν όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνο», όπως λένε περιπαικτικά ορισμένοι πολίτες, και δεν τους αναζητούμε στους σκοτεινούς και ομιχλώδεις θαλάμους της ιστορίας, ο ελληνικός λαός πρέπει να τους συντρίψει! Να τους εξαφανίσει από πολιτικού προσώπου της γης. Να τους εκμηδενίσει πολιτικά, ώστε να μην τολμήσουν να ξαναπάρουν κεφάλι!
Χίλια συγγνώμη αν και από τα δικά μας στήθη ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση, αλλά επειδή γνωρίζουμε ότι δια του τρόπου μας εκφράζουμε και τα συναισθήματα χιλιάδων Ελληνίδων και Ελλήνων πολιτών, λέμε αυτά που πιστεύουμε. Αυτά που νιώθουμε. διότι  εμείς οι Έλληνες κάπως αλλιώς ξέραμε να γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά. Την κάθε Πρωτομαγιά!
Ας ελπίσουμε, λοιπόν, ότι αυτή η συγκεκριμένη Πρωτομαγιά, η Πρωτομαγιά της 1ης Μαΐου 2012, θα είναι μια Πρωτομαγιά ελπίδας, αισιοδοξίας και αγάπης για όλους τους Έλληνες πολίτες, που κάποιοι κύριοι θέλησαν να τους «ματώσουν».
Η κόκκινη παπαρούνα, το λουλούδι της αισιοδοξίας, της ελπίδας και της χαράς , θα ξανανθίσει και πάλι  στα στήθη  όλων μας!.. Καλό μήνα!...
Με σεβασμό και τιμή
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου