Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

"Μυαλό κουκούτσι"

Το Εn-Gr μέσω της Φωτεινής Πεταλούδας στηρίζει μια μοναδικές δράσεις που εμπνέουν για μιά Ελλάδα που μεταμορφώνεται:
Tο  «Μυαλό… κουκούτσι» είναι μια κίνηση πολιτών με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπαδοφραγκάκη, που σκοπό έχει την αναδάσωση  κάθε καμένης δασικής έκτασης της Ελλάδας με την μέθοδο σποράς σβώλων μέσω ενημέρωσης, οργάνωσης και θέσπισης «ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ» κάθε τελευταία Κυριακή του Σεπτέμβρη, με έναρξη την  29/09/2013.
Μια απλή ιδέα του Ιάπωνα γεωπόνου και φιλοσόφου Masanobou Fuluoka και της εφαρμοσμένης μεθόδου του, της επονομαζόμενης "Φυσικής καλλιέργειας" δίνει την δυνατότητα έως και σε Αφρικανικές χώρες με τις ερημοποιημένες άγονες εκτάσεις, να μετατραπούν  σε εύφορες και γόνιμες.
Η μέθοδος του, γνωστή και ως "η μέθοδος της απραξίας" ("Do nothing method") έχει την δυνατότητα να πρασινίζει με ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΥΣΙΚΟ τρόπο, εκτάσεις κακοποιημένες από ανθρώπινη παρέμβαση, ή από φυσικές καταστροφές.
Μια μέθοδος τόσο απλή που μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα κι από νήπια και από ηλικιωμένους πολίτες και που απαιτεί ελάχιστο κόπο.
 Όμως έχει την δυνατότητα να ξαναπρασινίσει τα βουνά μας που πλήττονται ποικιλοτρόπως από διάφορους παράγοντες, κυρίως όμως από φωτιές και που ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχουν ως αποτέλεσμα την συνεχή μείωση της συνολικής δασοκάλυψης της Ελληνικής επικράτειας, από  το 48% που ήταν πριν από 200 χρόνια στο 22% σήμερα.
Το «Μυαλό… κουκούτσι» καλεί σε ενεργό συμμετοχή κάθε πολίτη, από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο ώστε  η «ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ» να γίνει ετήσιος θεσμός στην Ελλάδα.
Η σπορά με σβώλους (seed balls ή  seed bombs ) μας δίνει την δυνατότητα να δημιουργηθούν ομάδες δράσης σε πολλαπλά επίπεδα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ και να λειτουργήσουν όλες για έναν κοινό σκοπό, αυτόν της αναδάσωσης.
Μ' έναν απλούστατο τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε την φύση να αναγεννηθεί δείχνοντάς της την ευγνωμοσύνη μας, για όλα αυτά που απλόχερα μας παρέχει συνεχώς για όσο διάστημα μας φιλοξενεί!
“ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ  Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ”
Για περισσότερες πληροφορίες  δείτε εδώ: http://myalokoukoutsi.com/
Για να να δείτε με ποιο τρόπο μπορείτε να συμμετάσχετε πατήστε ΕΔΩ
Ενημερωτικό βίντεο προώθησης της «ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ» εδώ:
Το Εn-Gr μέσω της Φωτεινής Πεταλούδας στηρίζει κοινωνικές δράσεις για μία Ελλάδα μεταμορφωμένη, για μία φωτεινή Ελλάδα. Στηρίζουμε το "Birds in Athens-BAUS" για την φαντασία και την καινοτομία στην μεταμόρφωση αλλά και για την ευαισθησία στον άνθρωπο.

Custom Design by Youjoomla.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου