Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΟΡΓΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΡΑΙΧ--ΟΡΓΟΝΗ


Η ΟΡΓΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥ ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ

  
 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ
 Ο ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ, εβραικης καταγωγης γεννηθηκε το 1897 στην Αυστρια. Ξεκινησε ως ψυχαναλυτης μαθητης του Φρουντ & μεταξυ των ετων 1921 & 1924 ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΣΜΟΥ, συμφωνα με την οποια η σεξουαλικοτητα, όπως εκφραζεται στον οργασμο, είναι κλειδι για να καταλαβουμε τα στραβα του ατομου & της κοινωνιας. Όπως διαβαζουμε σε φυλλαδιο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΡΓΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΞΕΔΟΘΗ ΤΟ 1989 ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΒΙΛΧΕΛΜ ΡΑΙΧ», ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ. Ο θεμελιος λιθος της θεωριας του θα μπορουσε να αποδοθει με μια απλη προταση: οσο περισσοτερο εμποδισμενη είναι η δυνατοτητα ολοκληρωμενου οργασμου & της συνακολουθης ενεργειακης εκφορτισης,τοσο πιο πολύ οξυνονται οι ψυχικες παθησεις.Αργοτερα συνεδεσε αυτή  την ανικανοτητα ενεργειακης εκτονωσης & με σωματικες ασθενειες που τις ονομασε ΒΙΟΠΑΘΕΙΕΣ.
 Ο Ραιχ ηταν ανθρωπος που πρωτος διεκδικησε για τον εφηβο το δικαιωμα μιας ολοκληρωμενης σεξουαλικης ζωης με ολες τις αντισυλληπτικες ευκολιες, την καταργηση της απαγορευσης των εκτρωσεων, την καταργηση της αντιληψης της μοιχειας, την ελευθερια των διαζυγιων, τη σεξουαλικη διαπαιδαγωγηση στα σχολεια.Ο Ραιχ γραφει στα χρονια που δεν ειχε ακομα διαγραφει από το Κουμουνιστικο κομμα το βιβλιαρακι  « Ο σεξουαλικος αγωνας των νεων», οπου διδει συγκεκριμενες συμβουλες πανω στον αυνανισμο, τον οργασμο, τον ελεγχο των γεννησεων, ισχυριζεται ότι η σεξουαλικη ικανοποιηση εναι από τους πρωταρχικους στοχους του του σοσιαλισμου:


 Αυτά απετελεσαν το προγραμμα για το κινημα ΤΟ ΣΕΞΟΠΟΛΙΤΙΚΟ  ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ  το πρωτο του συνεδριο  στο ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΦ της Γερμανιας το Σεπτεβριο του 1931, αφου, επεισε το Γερμανικο Στις Η.Π.Α οπου εγκατασταθηκε αρχιζει Κουμουμιστικο Κομμα να ιδρυσει ένα συλλογο « ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΩΝ».Για τις θεωριες αυτές αποκηρυσσεται από τον Φρουντ & το 1934 διαγραφεται από τη ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗΣ.
Ονομαζει τωρα τις νεες μεθοδους θεραπειας του (ΝΕΥΡΟΦΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ). Προσπαθουσε με αυτές, καθως ισχυριζοταν να απελευθερωσει τις συγκινησεις που κατακρατουνταν στο μυικο συστημα.Το συνολο του ιατρικου & ψυχιατρικου κοσμου απαντησε στις θεωριες με περιφρονηση η γελοιοποιηση.
Στην συνεχεια δημιουργει, καθως ισχυριζεται, σε ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ περιβαλλον, τεχνητους σχηματισμους που εμοιαζαν καθως ελεγε με ζωντανους &  τους ονομασε ΒΙΟΝΤΑ Νεα γελοιοποιηση από το επιστημινικο κοσμο. Στις 19 Αυγουστου αφηνει την Ευρωπη, αφου για 6η φορα εκδιωχθηκε από τις διαφορες χωρες, οπου προσπαθησε να ζησει & να εργαστη εχοντας κανει 2 αποτυχιμενους γαμους.Στις Η.Π.Α οπου εκατασταθηκε αρχιζει να μελετα ένα ειδος ακτινοβολιας που ισχυριζοταν  εξεπεμπαν τα ΒΙΟΝΤΑ. Την ονομαζει  ΟΡΓΟΝΗ, γιατι προεκυψε, υποτιθεται από την εφαρμογη της θεωριας του για οργασμο. Ο Ραιχ συνεχισε τα ιδιομορφα πειραματα του εχοντας τωρα στρεψει το ενδιαφερον του στον καρκινο. Προσπαθησε να θεραπευσει καρκινοπαθεις βαζοντας τους στον συσσωρευτη οργονης, γιατι η μελετη της προσωπικοτητας που εκανε σε καρκονοπαθεις εδειξε όπως ισχυριζοταν,ότι ολοι ειχαν σεξουαλικες αναστολες.Εισηγαγε τον ορο ΒΙΟΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ  κάθε αρρωστια που προκαλειται από τις σεξουαλικες αναστολες( καταπιεσεις στην παιδικη & εφηβικη ηλικια) Οι μονοι γιατροι που ειδαν με συμπαθεια την ερευνα του για τον καρκινο ηταν ο Εμμανουελ Λεβιν & ο Βαλτερ Χοπ, εβραιοι & οι 2 όπως ο Ραιχ. Αργοτερα την αποτυχια του την απεδωσε στην αθλιοτητα του καρκινου.




Το 1941 εισηγαγε τον ορο ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ως ένα γενικο ορο για ολες τις μορφες οργανωμενης κοινωνικης παθολογιας.Δυστυχως θεωρουσε τον εαυτον του μεγαλοφυια, πιστευε ότι ηταν ενας ηγετης σαν τον ΧΡΙΣΤΟ που ξεχωριζε τους οπαδους του από τον κοσμο & τον κοσμο απ αυτους.Στο βιβλιο του Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ  γραφει ΜΟΡΦΩΣΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΡΞΕΙ. Προφανως εννοουσε ότι αυτος θα εκανε την αρχη.Το ενδιαφερον το 1951 στρεφεται στη μελετη της ενοτητας που βρισκεται κατά την γνωμη του πισω από την ποικιλια των φυσικων φαινομενων.Την μεθοδο σκεψης που στρεφεται στην ολοτητα μιας φυσικης πορειας καθως &  στις λεπτομερειες, την ονομαζει ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΣΜΟ.Κατοπιν στρεφεται σε εξωγηινους που εχονται με UFO….Τα οποια  μαλιστα χρησιμοποιουν συμπατικη, οργονοενεργεια για την κινηση τους…..εφτασε να πιστευει ότι ειχε δει & τα φωτακια ….αυτο το ειδος καταπτωσης του συλλογισμου, δειχνει ότι το μυαλο του Ραιχ ειχε βλαβει ανεπανορθωτα.Το καλοκαιρι του 1955 φθανει στην ΑΡΙΖΟΝΑ οπου ηταν εγκαταστημενο το κεντρο του ΟΡΓΟΝΟΝ, παιρνει & το 3ο διαζυγιο, & στα τελη του 1955 νυμφευεται & την  4η συζυγο. Στις 23 Αυγουστου με εντολη δικαστηριου μετα από ερευνα του ιδρυματος τροφιμων & φαρμακων FDA ΤΩΝ ΗΓΙΑ, ΔΙΑΤΑΣΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ βιβλιων του & η προσαγωγη σε δικη & ψυχιατρικη εξεταση οπου διεγνωσθη ότι  είναι παρανοικος. Δικαστηκε, φυλακιστηκε & πεθανε στη φυλακη το 1957 από καρδιακη προσβολη.
Ας ερθουμε τωρα να εξετασουμε την θεωρια του για την ΟΡΓΟΝΗ& την ΟΡΓΟΝΟΜΙΑ.


 Ο ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΗΣ ΟΡΓΟΝΗΣ: Η οργονη αποτελεσε τη μεγαλυτερη αποκαλυψη του Ραιχ αλλα & τη μεγαλυτερη αδυναμια του, γιατι η βαρια θωρακισμενη ανθρωποτητα δεν ηταν ετοιμη, οργονη είναι το ΠΡΑΝΑ των αρχαιων Ινδιων. ι. Στα περισσοτερα βιβλια του που εχουν γραφει γι αυτόν, η οργονη ειτε αγνοειται ειτε θεωρειται μια από τις παρανοιες του….Ηαληθεια είναι ακριβως η αντιθετη.Χρονια ατελειωτων ερευνων & πειραματισμων τον οδηγησαν σε αυτην.Στα βιβλια του η οργονη διαφημιζεται σαν ΟΡΓΟΝΗ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ : ΤΟ ΠΡΑΝΑ των αρχαιων Ινδιων. Το μανα στους πολιτισμους που αναπτυχθησαν στα νησια του Ειρηνικου.Η ενεργεια που ρεει στους μεσημβρινους του Βελονισμου. Το τσι των αρχαιων κινεζων. Η οντικη δυναμη του ΡΑΙΝΧΕΝΜΠΑΧ. Το παγκοσμιο ρευστο των αλχημιστων. Η ψυχοτρονικη ενεργεια των Τσεχοσλοβακων.Το βιοπλασμα των Σοβιετικων.Θα πρεπει να αναφερουμε ότι ο Ραιχ είναι ο μονος που ερμηνευσε τους νομους της ΟΡΓΟΝΗΣ ολοκληρωμενα στον ανθρωπο &  τη φυση.& ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑΜΕ ΟΤΙ : η ΟΡΓΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ της  ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ, ΕΤΣΙ Η ΟΡΓΟΝΟΜΙΑ  εντασσεται πληρως στην λεγομενη ιατρικη της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, της οποιας το κυριο χαρακτηριστικο γνωρισμα είναι η πιστη στην υπαρξη μιας παγκοσμιας ενεργειας, η οποια βρισκεται παντου & η οποια κυλα & μεσα στο ανθρωπινο σωμα & της οποιας τα μπλοκαρισματα επιφερουν αρρωστια.Αυτο γινεται κατά την αποψη του Ραιχ & των οπαδων του με την οργανοθεραπεια, η οποια με την σειρα της λαμβανει χωρα με την χρηση του οργανοενεργειακου συσσωρευτη η πιο απλα του συσσωρευτη οργονης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου