Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Η … Λίτσα

Η … Λίτσα


Ένας ανόητος αναγραμματισμός , καλοί μου αναγνώστες ,  έδωσε σήμερα στο ταπεινό σας ιστολόγο την ευκαιρία να σας γνωρίσει  τη Λίτσα . Τη ΓΑΤΑ  που διαφεντεύει τη πίσω αυλή – ακάλυπτο του ημιυπογείου  όπου κατοικεί  εδώ και ένα χρόνο η καλή μου οικογένεια.
θα μείνω στην εικαστική απεικόνιση του υπέροχου αυτού πλάσματος μόνον , επιφυλασσόμενος στο  μέλλον για ένα εκτενές ποστ , γιατί αυτό που σήμερα θα με απασχολήσει είναι ο ορέος αναγραμματισμός : Λίτσα – Λίστα και ο σχετικός ντόρος της επικαιρότητας ;)

Έχωντας ως δεδομένο ότι η ανωτέρω εικονιζόμενη σταρ Λίτσα δεν δίνει δεκάρα τσακιστή – γλυμμένο  ψαροκόκκαλο  για τα διαδραματιζόμενα στην ορέα μας πατρίδα , ούτε θα ήθελε να σχετίζεται με  τα …γατόνια που έλαβαν , χρησιμοποίησαν , εκμεταλλεύτηκαν την δι αναγραμματισμού Λίτσα θα αποτολμήσω μερικές φαντασιακές προσεγγίσεις ,  εν είδει ερωτηματικών και διαπιστώσεων  που θα έθετε ένας αμόρφωτος και άσχετος με τις θεσμικές λεπτότητες κάφρος – υποζύγιο , κωλοπετσωμένος και αργασμένος στο ταμάχι της καθημερινότητας.
Γιατί μπορεί η γλώσσα του εδώ γράφοντος να φαίνεται ως ένα βαθμό επεξεργασμένη και ολίγον ιντελεκτουέλ , αλλά ( νομίζω το έχω αποδείξει ) ελάχιστα προσχηματική και καθόλου κομ ιλ φώ  όταν η επικαιρότητα μας χαρίζει απλόχερα τέτοια αναπάντεχα .. δώρα :)
Όσα ακολουθούν δηλαδή , πέραν του δεδομένου φαντασιακού χαρακτήρα τους τον οποίο άλλη μια φορά υπογραμμίζω * ,  αποτελούν τη σχεδόν ενστικτώδη , στομαχική αντίδραση ενός κοινού είλωτα της καθημερινότητας , εθισμένου επί δεκαετίες στις πρακτικές και τη γλώσσα της “πιάτσας” ,  γενετικά σχεδόν προγραμματισμένου στη κουτοπονηρία, τη σγούψα , το συμβιβασμό και τη συναλλαγή ,  μόνιμου καταναλωτή των ψίχουλων που πέφτουν ενίοτε από το τραπέζι της διαχρονικής διαπλοκής – κονόμας και των σκουπιδιών που σερβίρουν καθημερινά τα  ομοτράπεζα ΜΜΕ.
Δεν θα ασχοληθώ με το περιεχόμενο της εν λόγω λίστας ( που προφανώς  υπήρξε  καυτό ) , ούτε με το τρόπο απόκτησης αυτής της λίστας  ( παράνομος ή όχι αδιάφορο ) .   Δεν με ενδιαφέρει επίσης το αν αυτή η λίστα μπορούσε άμεσα να αξιοποιηθεί από τις επίσημες αρχές για να αποφέρει έσοδα στο κράτος , ούτε καν αν υπήρχε σχετικό νομικό κώλυμα .
Ο ραγιάς που κατοικεί μέσα μου οδηγείται απευθείας  στο “ζουμί”  δηλαδή στη πονηριά  και το παρασκήνιο . Και κανείς  γραβατωμένος τζιτζιφιόγκος δεν έχει το εκτόπισμα ,  το δικαίωμα ,  το κύρος και προπάντων το παρελθόν για να με επαναφέρει στη “τάξη” …
Ας δούμε λίγο τα γεγονότα :
Η λίστα είναι προϊόν υποκλοπής και  εν κρυπτώ αγοραπωλησίας από ένα  υπάλληλο μίας ιδιωτικής τράπεζας προς κρατική  οντότητα ( υπηρεσία )  του εξωτερικού το 2009 – 10 . Ο υπαλληλάκος κονόμησε από αυτή τη  συναλλαγή  και προστατεύεται , επειδή  κάποια κρατική οντότητα θεώρησε ότι το αποτέλεσμα αυτής της παράνομης  διαδικασίας αποφέρει δυσανάλογα μεγαλύτερο  όφελος για το δημόσιο συμφέρον.
Τα στοιχεία της αρχικής  λίστας  προφανώς έτυχαν επεξεργασίας και διαλογής για τις εκεί “ανάγκες”. Και  δικαιούμαι  να θεωρώ δεδομένο ότι η διαλογή και η επεξεργασία δεν έγινε  με τις αγνότερες των προθέσεων , αφού σε καμμία ευρωπαϊκή χώρα δεν είναι  αδιαπραγμάτευτη η ισχύς και το κύρος των θεσμών , ούτε βέβαια οι πολιτικά πανίσχυροι παράγοντες που διέθεταν ( και πλήρωσαν ) τη λίστα αδέκαστοι υπερασπιστές των δημοκρατικών θεσμών αντί για λούστροι  μεγαλοσυμφερόντων.
Πάντως η λίστα χρησιμοποιήθηκε και για το δημόσιο συμφέρον , αφού όπως είναι γνωστό , μετά από νομικούς διακανονισμούς , διαπραγματεύσεις και  εν παραβύστω διαδικασίες  και εκφοβισμούς απέφερε τελικά ένα σεβαστό ποσό στα εκεί ταμεία.  Μάλιστα μέρος της λίστας που αφορούσε πρόσωπα  από άλλες χώρες – εταίρους  προωθήθηκε στις εκάστοτε  αρχές για τα περαιτέρω . Και στις χώρες αυτές μετά τα ανωτέρω παραφερνάλια υπήρξε ένα κάποιο θετικό αποτέλεσμα για το δημόσιο συμφέρον , αφού και τα εκεί δημόσια ταμεία απεκόμισαν γρήγορα  ένα σημαντικό  ποσόν, πέραν του πολιτικού οφέλους και των προσωπικών διευκολύνσεων που θεωρώ ότι προέκυψαν για τους χειριστές αυτής της λίστας  από την “πλάγια” χρήση της .
Κρατάμε εδώ ένα σημαντικό  κατοχυρωμένο από τα γεγονότα συμπέρασμα : Η λίστα περιέχει πραγματικά στοιχεία , δηλαδή απεικονίζει ονόματα , ποσά , αριθμούς λογαριασμών , κινήσεις και ημερομηνίες που απηχούν αλήθεια. Με μόνη την απειλή της δημοσιοποίησης ψευδών στοιχείων , ουδείς  εμπλεκόμενος θα καθόταν να διαπραγματευτεί , πόσω μάλλον να πληρώσει ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία. Και αυτό το συμπέρασμα είναι καίριο για τη συνέχεια της εν τουτωνί φαντασίωσης του γράφοντος. ;)
Στα καθ’ ημάς τώρα : όπου  το “δράμα” όπως το βίωσαν κράτη και εμπλεκόμενοι στην Εσπερία λαμβάνει στη Ψωροκώσταινα εθιμικώ δικαίω μορφή βουκολικού κωμειδυλλίου :)   . Και δικαιούται ο κάθε  γκροτέσκος θερσίτης να επιχαίρει και να φαντασιώνεται , όπως και ο εδώ ταπεινός σας ιστολόγος :
Από τη λαγκάρντ στο παπάκι  που ΕΙΔΕ το DVD ( ..συγγνώμη … το στικάκι ) αφού έκανε τρομάρα του και …διαλογή ο λουστρότατος…!
Από εκεί στο ΣΔΟΕ του  αδικοχαμένου καπελέρη  πάνε 20 ονόματα ( ο καπελέρης σήμερα λέει δέκα…! ) προς “διακριτικό” φορολογικό έλεγχο , ενώ το στικάκι  παραμένει κλειστό και ΠΡΟΦΑΝΩΣ άγνωστο στο μεγάλο διανοητή – πρωθυπουργό .  Με τη παράδοση του υπουργείου οικονομικών το παραλαμβάνει ο πολύς μπακατσέλος , που ούτε αυτός είδε το …. DVD  ( ως άλλη αυτός Όλγα ) και απευθύνθηκε στο διάδοχο του  καπελέρη , στο τότε  διώκτη του ΣΔΟΕ ( με τι εντολή άραγε ;;; ) . Ο διώκτης , έμπειρος πρώην δικαστικός , με γνώση της νομολογίας του Αρείου Πάγκου ( που  ακόμα και το Παστίτσιο  κατάφερε να  συλλάβει με τις γνωμοδοτήσεις του ) προσέκρουσε στο γνωστό παραμύθι της παράνομης προέλευσης των στοιχείων  και απάντησε στον , επίσης έγκριτο νομικό και συνταγματολόγο , ότι δεν μπορεί να γίνει εκμετάλλευση της λίστας . Αυτά γίνονταν επειδή δεν υπήρχε σαφής νομική πρόβλεψη ( παρά τη σχετική παλαιά γνωμάτευση του Αρείου  και Πάγκου )  για  τη δυνατότητα εκμετάλλευσης πληροφοριών  που αποκτήθηκαν με μη σύννομη διαδικασία . Όλα αυτά συνέβαιναν την ίδια περίοδο που ο μπακατσέλος επέτρεπε στη πρώκτον και του λαυρέντη να τη σκαπουλάρουν  ( με ευρώπουλα του κοσμάκη )  και συγχρόνως με ρύθμιση τιραμόλα εξασφάλιζε τη δική του ατιμωρησία και των προκατόχων του. Γιατί το ξέρουμε καλά ότι εδώ στη βορειοδυτική γωνιά του χαλιφάτου είμαστε , εξαίρετοί μου αναγνώστες , ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί ( μέχρι ξεφτίλας ) στο αλεύρι… :)
Και η επόμενη πράξη του κωμειδυλλίου  , όπως αναμένεται ,  δίνει λαβή για καγχασμούς , γιούχα  και σάπιες ντομάτες για τους ακόμα πιό σάπιους πρωταγωνιστές : ο διώκτης επιστρέφει τη λίστα στον  μπακατσέλο ….χωρίς να κρατήσει αντίγραφο ( αφού το μοναδικό – λέμε τώρα – το κρατούσε μέχρι προχτές  ο έγκριτος συνταγματολόγος – βουκώλος , ενώ και ο τότε διοικητής της ΕΥΠ  όπως και ο νυν  ( από πού άραγε  μπαίνει το χαφιεδομάγαζο στο παίγνιο ) διαρρηγνύει τα ιμάτια του ότι δεν το είχε ΠΟΤΕ …!
Παράλληλα , και κατά πρόσφατον δήλωσιν του βουκώλου ευάγγελου , εκείνη τη περίοδο η χώρα βρίσκεται σε σοβαρές ( όπως πάντα ) διαπραγματεύσεις με τις ελβετικές αρχές  περί του αριθμού των τρυπών που δύναται να φέρει μια φέτα γκούντα , οπότε η χρήση αυτής της παράνομης λίστας  θα υπονόμευε τη πορεία των διαπραγματεύσεων με αποτέλεσμα να στερηθούν  τα ελληνόπουλα  το εκλεκτό αυτό γαλακτοκομικό από τα τοστάκια τους. :)   Έτσι , εκλεκτοί μου αναγνώστες , το όλο ζήτημα ( δηλαδή φινάλε στο κωμειδύλλιο )  έμεινε στα αζήτητα για πολλούς – πολλούς μήνες. Κατά τα δηλωθέντα από τους διάφορους ηθοποιούς η λίστα παρέμεινε μόνο :) στο υπουργείο χαρατσιών και μπουγάτσας όπου επίσης ουδείς είδε το DVD.  Αναρωτιέται δόκιμα ο κούλης που κατοικεί μέσα μου αν  ο από Νομεβρίου παρελθόντος έτους ανανήψας μεσσήνιος συνεταίρος και ο έκτοτε παπαδήμιος είδαν το DVD , αλλά ουδέν στοιχείο υπάρχει περί αυτού.
Και επειδή το γενικό πολιτικό παίγνιο ΔΕΝ έβγαινε οδηγηθήκαμε στις διπλές εκλογές της άνοιξης , όπου οι κούληδες σαν εμένα , επέλεξαν το κνούτο αντί του γάτου με τις εννέα ουρές για να πορεύεται εν δόξη η πατρίς και το έθνος. Το   προσωρινό σαχινίδι και ο υπηρεσιακός διάδοχος  ζαννιάς  αγνοοούν την ύπαρξη του στικακίου  ( τάχα μου ;; ) , ενώ ο πρώην ( και νυν ) βουκώλος το έχει πάρει στο σπιτάκι του  για να παίζει κώλ οφ ντιούτυ τις ελεύθερες ώρες του  ή ( σύμφωνα με κακεντρεχείς άλλους ) για να αναζητήσει “συμμάχους” και πόρους για την αναγέννηση της σοσιαλδημοκρατίας …!  Ευγενικοί και αξιοθαύμαστοι στόχοι  αξιολογώτατου ανδρός , καλοί μου αναγνώστες… :)
Και πότε ανέκυψε ξανά το ζήτημα , ώστε να παιχθεί η επόμενη πράξη του κωμειδυλλίου ;;;  Όταν  το παπάκι εδήλωσε μόλις πριν λίγες μέρες  ότι η κυρία ψολάριουμ , στα πλαίσια της γαλατικής ευγένειας του είχε δώσει ένα στικάκι με κατάλογο κρασιών και εδεσμάτων  , από το οποίο επέλεξε  20 για το μενού καπελέρη και του οποίου στικακίου ( το οποίο παρέδωσε ) αγνοεί τη τύχη  :)
Τότε ο βουκώλος και συνεταίρος της τρόικας εσωτερικού θυμήθηκε ότι είχε στο σπίτι ξεχασμένο ένα στικάκι  με το κωλ οφ ντιούτυ και ανησυχώντας μήπως  τα παιδιά (  ο πιλάβιος με το μαρινάκι ) το διαγράψουν για να φορτώσουν προ , που πάει  ασορτί με τους μπάφους , έσπευσε να το προσκομίσει στο πρωθυπουργικό γραφείο για τα περαιτέρω.  :)
Και ο έντιμος και υπεράνω πάσης υποψίας νέος μας ηγέτης , αποφεύγωντας μετά βδελυγμίας ( και αυτός ) να δει το DVD , απέστειλε τη λίστα για έρευνα στο ΣΔΟΕ και τον πεπόνη…..
Τα συμπεράσματα που βγάζει ο αδαής , αλλά μόνιμα δύσπιστος και υποψιασμένος μεροκαματιάρης σας  σχετικά με τη πλοκή  του  κωμειδυλλίου είναι απλά και ίσως απλοϊκά  :
Η λίστα  χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο εκβιασμών ,  αλληλοεξυπηρετήσεων ( αλλαξικωλιών )  και επιχειρήσεων απόκρυψης και παραλλαγής . Όσοι παρέλαβαν αυτή τη λίστα και την είχαν στη κατοχή τους  είχαν τη δυνατότητα να την εκμεταλλευτούν κατά το δοκούν και επειδή δεν κατοικούμε στην ιδανική πολιτεία του Πλάτωνα αλλά σε μια μπανανία ο μουζίκος που κατοικεί μέσα μου , μετά την επόμενη μπουκάλα βότκα , μου τραυλίζει στο αυτί ότι δεν υπάρχει περί αυτού καμμία αμφιβολία. Και μετά  , όταν ακούω το βουκώλο …! να μιλάει για πολιτική χυδαιότητα , ξυπνάει μέσα μου ο τυραγνισμένος  Κάλιμπαν  , ορμάει να καταστρέψει το θλιβερό σκηνικό , να χλευάσει  τους σάπιους ηθοποιούς και  το κωμειδύλλιο  και δεν ζητά δικαιοσύνη αλλά “αίμα” .
* Ζώντας τις μέρες του γέροντα παστίτσιου πρέπει να φυλάμε τα ρούχα μας : για άλλη μια φορά το δηλώνω ότι το ανωτέρω ποστ είναι προιόν νοσηρής φαντασίας και ότι γεγονότα και πρόσωπα ουδεμία συσχέτιση μπορούν να έχουν με το ένδοξο παρελθόν , το έντιμο παρόν και το λαμπρό μέλλον του  ελληνικού Έθνους και της Πατρίδος. ;)
ΥΓ  Αφού διαβάσετε το παρόν , εξαίρετοι μου αναγνώστες , δείτε άλλη μια φορά το εικαστικό του προοιμίου. Νιώστε αυτό το ατάραχο  , κυρίαρχο βλέμμα της Λίτσας , το ελαφρύ σκώμμα που απευθύνει προς εμάς τα κατώτερα όντα και παρακαλώ συγχωρήστε την ανεπάρκεια του εδώ ιστολόγου  να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων  :)
This entry was posted in Ανήθικες προτάσεις, Ξεφτίλα ρεεεε, Φυσιογνωμίες. Bookmark the permalink.

80 Responses to Η … Λίτσα

Αφώτιστος Φιλέλλην says:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου