Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ.

Τα άνθη του έρωτα…

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά, 03/02/2012

Χρόνια τώρα τα τριαντάφυλλα αποτελούν την …προέκταση του χεριού κάθε ερωτευμένου. Κόκκινα τριαντάφυλλα σημαίνει έρωτας, πάθος. Όλα τα συναισθήματα δύο ερωτευμένων στον υπερθετικό βαθμό. Όταν σκεφτόμαστε την ημέρα του Αγ.Βαλεντίνου στο μυαλό μας έρχεται αυθόρμητα το κόκκινο τριαντάφυλλο σε όλες τις εκδοχές του. Μια όμορφη σύνθεση από κόκκινα τριαντάφυλλα αποτελεί σίγουρα ό,τι καλύτερο για την ημέρα αυτή.
Τι συμβολίζει το χρώμα και ο αριθμός
Το ίδιο το τριαντάφυλλο έχει κάτι το ιερό, αφού τα αγκάθια του μαρτυρούν τον ουρανό και τον σταυρό, την ευχαρίστηση και τον πόνο.
Αν είναι Κόκκινο σημαίνει ρομαντική αγάπη (ονομάζεται και «τριαντάφυλλο του Αγίου Βαλεντίνου»).
Τα Μωβ τριαντάφυλλα είναι για να δηλώσετε ότι έχετε κεραυνοβοληθεί από αγάπη με την πρώτη ματιά.
Το Κοραλλί χρώμα τους σημαίνει επιθυμία, πόθος.
Με Πορτοκαλί χρώμα συμβολίζουμε την πολυτέλεια, την λαμπρότητα και την ευτυχία.
Τα Κίτρινα τριαντάφυλλα είναι χαρά και φιλία.
Με το Ροζ εκφράζουμε την εκτίμησή μας ευγνωμοσύνη.
Τα Λευκά τριαντάφυλλα εκφράζουν την έννοια της αγνότητας και ταπεινότητας.
Τα τριαντάφυλλα σε Φούξια χρώμα εκφράζουν τη τόλμη, την φιλοδοξία, την αυτογνωσία, τα ελεγχόμενα πάθη και συναισθήματα.
Το Μπλε χρώμα ενισχύει την συναισθηματική ηρεμία, τη γαλήνη, την ευχαρίστηση και την ανάκτηση δυνάμεων.
Βιολετί ή Λιλά χρώμα όπου βοηθά στην ηρεμία και στην συμφιλίωση με τον εαυτό μας (εάν έχουμε έρθει σε σύγκρουση μαζί του). Με λίγα λόγια συντείνει στην πνευματική μας ισορροπία.
Μπορείτε να διαλέξετε το χρώμα που ταιριάζει στην δική σας περίπτωση και να περάσετε το μήνυμα που θέλετε. Οι ειδικοί των λουλουδιών, για εκείνη την ημέρα προτείνουν όλες τις εκδοχές με κεντρική ιδέα το τριαντάφυλλο. Σύνθεση καρδιάς από κόκκινα τριαντάφυλλα, ξύλινο μακρόστενο κουτί γεμάτο με τριαντάφυλλα. Εντυπωσιακές ανθοδέσμες με μπλε ή πορτοκαλί τριαντάφυλλα.
Οι εναλλακτικές
Αντί για ανθοδέσμη επίσης μπορείτε να προσφέρετε και ένα καλάθι γεμάτο από τα λουλούδια που αγαπάει η παραλήπτρια του. Παράδειγμα, μια εντυπωσιακή σύνθεση με τουλίπες και Oriental, ή ένα μεγάλο καλάθι με ζέρμπερες και χρυσάνθεμα. Για όσους αγαπούν την ορχιδέα η πρόταση είναι μια γλάστρα με λευκή ορχιδέα ή ένα βελούδινο κόκκινο κουτί με μια μωβ ορχιδέα, συνοδεύοντας το από μια τρυφερή κάρτα.
Οι επιλογές είναι πολλές και οι ιδέες κάθε ανθοπωλείου ατελείωτες. Ενδεικτικά μια ανθοδέσμη με 12 τριαντάφυλλα μπορείτε να την βρείτε με 36 ευρώ ενώ ενδεικτική τιμή του ενός 3,50 ευρώ. Οι υπόλοιπες συνθέσεις με οικονομικότερα άνθη ξεκινούν από 20 ευρώ, ενώ τα μοναδικά λουλούδια σε κουτί ξεκινούν από πέντε ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου