Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΓΝΩΣΗ

Καλώς ήρθατε στη Γνώση










Δεν υπάρχει τίποτα ν' αναζητηθεί έξω από τον εαυτό μας. «Γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το Σύμπαν και τους Θεούς». Το κύριο αντικείμενο μελέτης της Γνώσης είναι ο ίδιος ο άνθρωπος και οι άπειρες δυνατότητες ανάπτυξής του, διότι αυτός είναι ο άξονας όλης αυτής της μεγάλης Δημιουργίας. Η πραγματική Γνώση είναι η απευθείας εμπειρία. Κανένας δεν μπορεί να φθάσει στην Αυτογνωσία μέσα από τις θεωρίες και τις πεποιθήσεις. Η εσωτερική φύση του ανθρώπου αποτελείται από 3 στοιχεία: την Ουσία, που είναι η αιώνια και αθάνατη ψυχή του, το Εγώ, που αποτελείται από τα ποικίλα εγωιστικά στοιχεία και την Προσωπικότητα, που συντίθεται από τα στοιχεία του περιβάλλοντός του.
Όταν ο καθένας από εμάς καταφέρει να ελευθερωθεί από τις ποικίλες εγωιστικές μορφές του, τότε αναβλύζει μέσα του η αιώνια ουσία του, αυτοσυνείδητη και ελεύθερη και γεννιέται σ' αυτόν η Γνώση και η πραγματική πίστη σ' αυτό που είναι αμετάβλητο πέρα από τις φαινομενικές μορφές, απόψεις και θεωρίες.
Μάθετε τις τεχνικές μέσω των οποίων θα κατανοήσετε βαθιά τον εαυτό σας και θα ελευθερώσετε την ψυχή σας από τα αρνητικά στοιχεία που ο καθένας φέρει μέσα του και τον φυλακίζουν στην αδιάκοπη επανάληψη των προσωπικών λαθών και προβλημάτων.
«Είναι οδυνηρό να ξέρουμε ότι η συνείδηση όλων των ανθρώπων κοιμάται και ονειρεύεται βαθιά, όχι μόνο κατά τη διάρκεια εκείνων των ωρών ανάπαυσης του φυσικού σώματος, αλλά επίσης και κατά την κατάσταση εκείνη που ειρωνικά αποκαλείται εγρήγορση».
«Όταν μαθαίνουμε να είμαστε ξύπνιοι στον φυσικό κόσμο στιγμή προς στιγμή, στους εσωτερικούς κόσμους, κατά τις ώρες του ύπνου του φυσικού σώματος όπως επίσης και μετά το θάνατο, ζούμε αφυπνισμένοι και αυτοσυνείδητοι στιγμή προς στιγμή».
«Όποιος είναι φωτισμένος βλέπει το δρόμο, όποιος δεν είναι φωτισμένος δεν βλέπει το δρόμο και εύκολα μπορεί να παραστρατήσει από το μονοπάτι και να πέσει στην άβυσσο».
«Αναζητήστε πρώτα τη φώτιση και όλα τα υπόλοιπα θα σας δωθούν σαν συμπλήρωμα».
Σαμαέλ Αούν Βεόρ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου