Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

SRIRO -SPERO -NEA.

Οι Ιρακινοί ήξεραν τι είχαν, το βίωναν, τους το έλεγε όλος ο πλανήτης. Το μπααθικό καθεστώς του Σαντάμ ήταν στυγνό και δολοφονικό

Έχει θέση το πραξικόπημα στις φιλελεύθερες δημοκρατίες;

. Δημήτρης Τζώρας
tzoras dimitrisΠολλά ακούστηκαν και πολλά γράφτηκαν αυτές τις ημέρες για την ύπαρξη ενός ορατού ή αόρατου στρατιωτικού κινήματος, που θα παρέμβαινε στην πολιτική διαδικασία επί των ημερών της πρωθυπουργίας Παπανδρέου.

Η Ελλάδα μετά τον Ασσαντ και τη Μέρκελ…

. Δημήτρης Τζώρας
tzoras dimitrisΕίναι παρακινδυνευμένο να κάνουμε προβλέψεις σε βάθος 5ετιας για το μέλλον της περιοχής της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, από τι στιγμή, που οι δυνάμεις που συγκρούονται αυτή την περίοδο στη γειτονιά μας είναι γιγάντιες.

Προς… πολιτικούς και πολίτες

. Δημήτρης Τζώρας
tzoras dimitrisΟ Απόστολος Παύλος στις επιστολές του, εισάγει τον όρο της μεταερμηνείας, ως μεθόδου κατανόησης των Ευαγγελίων και της Παλαιάς Διαθήκης, χωρίς να μας λέει τον τρόπο που θα αποκτήσουμε την γνώση, ώστε να μεταερμηνεύσουμε το βέλος του Λόγου.

«Η επιστροφή των Ζόμπι»

. Δημήτρης Τζώρας
tzoras dimitrisΣτην εκπληκτική ταινία «ο Δικτάτορας», υπάρχει μία σκηνή στην οποία, κάποιος Κινέζος βαθύπλουτος αξιωματούχος φέρεται να έχει πληρώσει τον Τζορτζ Κλούνεϊ

Αντίστροφη μέτρηση για… πυρηνικό όλεθρο

. Δημήτρης Τζώρας
tzoras dimitrisΠόλεμο εναντίον του Ιραν τις επόμενες 120 ημέρες προβλέπει ο θρησκευτικός του ηγέτης Ayatollah Ali Khamenei, ο οποίος κάλεσε την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων να προετοιμάσει την αντίδραση της χώρας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο έσχατος σκοπός

. Δημήτρης Τζώρας
tzoras dimitrisΣτην Επιστήμη Συστημάτων, πολυπρακτορικό σύστημα ονομάζεται ένα συνθετικό πολύπλοκο σύστημα, πιθανώς αυτό-οργανούμενο, του οποίου τα δομικά μέρη, οι πράκτορες, συνεργάζονται ισότιμα για την επίλυση ενός εύρους προβλημάτων, αλλά διατηρούν ένα βαθμό αυτονομίας.

Πολιτική: Τα πάντα ρει ή… όλα μένουν ίδια;

. Δημήτρης Τζώρας
tzoras dimitrisΟ Παρμενίδης στο ποίημα του «Περί Φύσεως», θεμελιώνει την άποψη ότι όλα υπάρχουν και θα υπάρχουν για πάντα, χωρίς ποτέ να υπάρχει κάτι καινούργιο... Ο Ηράκλειτος από μία αντίθετη οπτική γωνία, λέει ότι «Τα πάντα ρει και ουδέν μένει..» Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια ανάμεσα στις δύο αυτές θεωρίες και πώς αυτή μας βοηθά, ώστε να κατανοήσουμε τον κόσμο και την πολιτική, όταν τα πάντα γύρω μας αλλάζουν με τρόπο που πολλές φορές μας εκπλήσσει και μας φοβίζει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου