Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΥΠΟΔΟΧΗ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓ. ΛΟΥΚΑ.

Επίσημη υποδοχη του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά στην πόλη της Ξάνθης (ΦΩΤΟ)

γραφείο ειδήσεων Amen.gr
Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Ξάνθης εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από τα εγκαίνια του αλλά και για την επίσημη υποδοχη του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά στην πόλη της Ξάνθης.

Το τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου είχε προσφέρει προ ετών στον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονα προς ευλογίαν και αγιασμόν του πιστού λαού της Ξάνθης ο μακαριστός Μητροπολίτης Αυστρίας κυρός Μιχαήλ. Ο Μητροπολίτης Ξάνθης κατέθεσε το Ιερό Λείψανο στον Καθεδρικό Ναό.
Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου στα προπύλαια του Καθεδρικού Ναού ενω ακολούθησε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ και Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονος και η κατάθεση του ιερού Λειψάνου στο Ναό.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε Όρθρος και τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ και συλλειτουργούντος του Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονος.

Ακολούθως τελέσθηκε ετήσιο μνημόσυνο στον Μακαριστό Μητροπολίτη Αυστρίας κυρό Μιχαήλ, ο οποίος είχε προσφέρει το ιερό Λείψανο και μνημόσυνο στον Μακαριστό Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κυρό Αντώνιο, ο οποίος είχε εγκαινιάσει τον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου