Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΜΟΝΟ Η ΣΠΙΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.


"ΜΟΝΟΝ Η ΣΠΙΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ"!!!
















“ΜΟΝΟΝ Η ΣΠΙΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ”!!!

“...ἐπάρατε τοὺς ὀφθαλμοὺς ὑμῶν καὶ θεάσασθε τὰς χώρας ὅτι λευκαί εἰσιν πρὸς θερισμόν. ἤδη...” (Ἰωάνν. δ’ 35)


“6.8 καὶ ἤκουσα τῆς φωνῆς Κυρίου λέγοντος· τίνα ἀποστείλω͵ καὶ τίς πορεύσεται πρὸς τὸν λαὸν τοῦτον; καὶ εἶπα Ἰδού εἰμι ἐγώ· ἀπόστειλόν με. 6.9 καὶ εἶπεν Πορεύθητι καὶ εἰπὸν τῷ λαῷ τούτῳ Ἀκοῇ ἀκούσετε καὶ οὐ μὴ συνῆτε καὶ βλέποντες βλέψετε καὶ οὐ μὴ ἴδητε·” (Ης. στ’ 8-9).


Του θεολόγου Ιωάννη Ρεντζίδη
===============


Στην Εκκλησία μας υπάρχουν κληρικοί υπεράξιοι και αγωνιζόμενοι να ανταποκρίνονται στα υψηλά καθήκοντά τους, ἐκείνα πού τούς ενεπιστεύθη, όχι επίγειος βασιλιάς, αλλά η Αυτού Μεγαλειότης ο Τριαδικός Θεός.

Οφείλουμε να τους συμπαριστάμεθα και να βοηθούμε όσο μπορούμε εις το έργο τους.

Α’. Γέροντας κληρικός: “Θα πάω στην Μητρόπολή μου”

Εις ένα Γέροντα ανώτερο κληρικό, μεγάλης ηλικίας, τού έδωσαν τίτλο Ιεράς Μητροπόλεως της Μικράς Ασίας, πού θεωρητικά δεν κατοικείται από Ορθοδόξους χριστιανούς. Σαν να τού είπαν να μεταβεί και να διαποιμάνει ανθρώπους στις κορυφές των Ιμαλαῒων.

-“Θα μεταβώ στην Μητρόπολη μου και στο ποίμνιό μου”, είπε, ο Γέροντας.
Με το που πάτησε πόδι του εκεί ενεφανίσθησαν εκατοντάδες χιλιάδων χριστιανοί, φανεροί και κρυφοί.
-“Θα ανοίξω ένα Ναό”, είπε, και αγωνίζεται να το πραγματοποιήσει!

-“Θα αναζητήσω τούς Ορθοδόξους Ναούς πού βρίσκονται στην περιοχή αρμοδιότητός μου”, είπε, και βρήκε σαράντα από αυτούς, συντάσσοντας και ένα σχετικό λεύκωμα.

-“Θα ξεκινήσω τις κατηχήσεις και τις βαπτίσεις”, είπε, και ξεκίνησε!



Β. Μία ταινία με κρυπτοχριστιανούς, παραγωγής 2010

Σημειώνουμε με έμφαση ότι, αυτή την εποχή παίζεται ένα σήριαλ σε Τουρκικό κανάλι πού αναφέρεται σε κρυπτοχριστιανούς. Τό έργο ονομάζεται Yuregine sor (= ρώτα την καρδιά σου) και διηγείται μια αληθινή ιστορία για την αγάπη ενός κρυπτοχριστιανού προς μια μουσουλμάνα στον Πόντο και έχει στόχο να στείλει ένα μήνυμα εναντίον των θρησκευτικών διακρίσεων.

Στην αφίσα της ταινίας αχνοφαίνεται τοιχογραφία της Παναγίας από το Μοναστήρι της Σουμελά δίπλα σε κάποια μουσουλμανικά σύμβολα.

Ο σκηνοθέτης δηλώνει τα παρακάτω στην επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας:
-"Οι φωνές από την παιδική μου ηλικία που παραμένουν ακόμα στα αυτιά μου, οι εξασθενισμένες αναμνήσεις του παρελθόντος μου και όλα όσα έχω μάθει από τότε, αλληλεπίδρασαν για να ζωντανέψει αυτή η ταινία. Είχα μάθει ότι υπήρχαν «Μυστικοί Χριστιανοί» στην περιοχή που γεννήθηκα. Ένα πρόσωπο, μια κοινότητα που κρύβεται, η οποία αναγκάζεται να κρύψει τα πιστεύω της. Νομίζοντας πως μπορεί η ζωή να γίνει ευκολότερη προσπαθώντας να προσεγγίσει τα δόγματα του Ισλάμ και του Χριστιανισμού σε κοινό έδαφος, αλλά χωρίς καμία υποστήριξη σε οποιαδήποτε κρίσιμη κατάσταση από καμία από τις δύο θρησκείες."

Οι θέσεις αυτές γεννούν πολλά ερωτηματικά, για όποιον δύναται να διαβάζει πίσω από τις λέξεις και τα γράμματα.

Στο απόσπασμα πού προβάλλεται στο Youtube (ληφθέν από το Www.Turkvid.com), παρουσιάζεται ένας Ναός κρυμμένος πίσω από τούς τοίχους ενός στάβλου, όπου τελείται η μυστική βάπτιση ενός μωρού!.




Γ. Το έμβλημα του Υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας

Κλείνουμε τις σκέψεις μας, προβάλλοντας το έμβλημα του Υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας (Republic of Turkey Ministry of Culture ant Tourism), το οποίο υποστηρίζεται ότι αποτελεί μια πιο ραφιναρισμένη έκδοση του Γόρδιου Δεσμού, (του Μεγάλου Αλεξάνδρου), ώστε να μοιάζει με δέντρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου