Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ.

« Το Αίγιο μέσα από το φακό του Θόδωρου Αγγελόπουλου »

Πολιτισμός

Τιμητική εκδήλωση στις 24 Νοεμβρίου

Δ« Το Αίγιο μέσα από το φακό του Θόδωρου Αγγελόπουλου » Τιμητική εκδήλωση στις 24 Νοεμβρίου
Μια τιμητική εκδήλωση για τον  κορυφαίο σκηνοθέτη μας ΘΟΔΩΡΟ  ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ, που στοχεύει παράλληλα στην ανάδειξη  της  δημιουργικής σχέσης του με την πόλη του Αιγίου, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου 2012, στο Πολύκεντρο της Μυρτιάς, υπό τη διοργάνωση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας και την αιγίδα του Δήμου Αιγιαλείας.
Η εκδήλωση- αφιέρωμα  με τίτλο «Το Αίγιο μέσα από το φακό του Θόδωρου Αγγελόπουλου» θα περιλαμβάνει αφηγήσεις, προβολή οπτικοακουστικού υλικού από τα γυρίσματα, κινηματογραφικά αποσπάσματα, μαρτυρίες Αιγιωτών από την εποχή των γυρισμάτων των βραβευμένων ταινιών του «Θίασος» (1975) και «Μελισσοκόμος» (1986), αλλά και σημαντικές αναφορές  για τη φιλοσοφία του Θόδωρου  Αγγελόπουλου.
Στην παράσταση συμμετέχει το μουσικό σύνολο ΗΔΥΦΩΝΟ από το Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου με την επιμέλεια του συνθέτη Σάκη  Παπαδημητρίου, ο οποίος  όπως αναφέρει χαρακτηριστικά  στην παράσταση αυτή θα αναδειχθεί  η  σχέση έμπνευσης του Θόδωρου Αγγελόπουλου με το Αίγιο.
Μια σχέση  που ενδυναμώθηκε μέσα από τα χρόνια και είχε ως αποτέλεσμα να τροφοδοτήσει  την ιδέα αυτού του καλλιτεχνικού αφιερώματος. Ένα ξεχασμένο και παραμελημένο τοπίο του ένδοξου αστικού παρελθόντος και του άλλοτε πολύβουου λιμανιού μιας πόλης  γίνεται μέσα από το φακό του Θόδωρου Αγγελόπουλου στο «ΘΙΑΣΟ»  σύμβολο και κινηματογραφικός καμβάς  μιας πολυτάραχης περιόδου της ελληνικής ιστορίας.
Ο μικρός επαρχιακός  σιδηροδρομικός  σταθμός γίνεται η αρχή και το τέλος μιας διαδρομής. Οι γκρίζες σταφιδαποθήκες της παραλίας γίνονται το κατάλληλο σκηνικό για να περάσει ο σκηνοθέτης τη μελαγχολία της εποχής και των ηρώων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη της οικογένειας του Θόδωρου Αγγελόπουλου και των συνεργατών του, πολλοί από τους οποίους θα έχουν ενεργή συμμετοχή στο τιμητικό αυτό αφιέρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου