Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ.



Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ.




Ο καιρος της μαθητειας των ερωτευμενων, είναι ο καιρος μακροχρονιου εγκλεισμου τους & στον εαυτον τους αλλα & στον απεναντι τους.
Ετσι είναι για πολύ καιρο, πιο εντονη η μοναξια & ετσι ο ερωτας.. &…μοναξια δημιουργουν  ολοενα, σκεψεις, & πιο εντονη & ΠΙΟ ΒΑΘΕΙΑ ΜΟΝΩΣΗ. Βεβαιως πρεπει να αναφερουμε σε ανθρωπους που δεν ευδοκιμει ακομα η ερωτικη εξομολογηση μεταξυ τους ισχυει αυτό.
Ερωτας δεν θα πει  να ανοιγεσαι ευθυς, να δινεσαι, να ενωνεσαι με καποιον αλλον …..( τι θα ηταν αλλωστε, η ενωση 2 ατομων ακαθοριστων, ακομα ατελειωτων ανοργανωντων), είναι σπανια ευκαιρια για να ωριμασεις , ανεξαρτητα της ηλικιας, η ωριμανση του ερωτα απαιτει να αποκτησης μια υποσταση δικη σου, να γινεις εσυ ενας ολοκληρος κοσμος για χαρη καποιου αλλου…… αγαπημενου προσωπου.  Ο ερωτας είναι  μια υψηλη, ακρατητη αξιωση, που σε χριζει εκλεκτο της & σε σπρωχνει προς τ’ απεραντα  πλατη….Οταν η ψυχη ερωτευεται, βασανιζεται, από τα προσωπικα της παθη, την ηλικια , την ανασφαλεια , τους ψυχισμους της & η γνωμη του κοινωνικου συνολου, καπως ολοι ετσι λειτουργουμε.Ομως δεν είναι ετσι ….γιατι τοτε δεν αγαπαμε …δεν εχουμε νοιωσει πραγματικα το λεγομενο αγγιγμα ψυχης που μεσω αυτου τα ξεπερναμε όλα.Θα πρεπει κανεις να εχει ωραια προτυπα ερωτος όπως το ΛΥΚΟΦΩΣ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ….μιας πραγματικης αγαπης, που εμεινε αβυθιστη, & σωθηκε από τον υγρο ταφο της θαλασσας.Πρεπει να γινει κανεις εφηβος στην καρδια τουλαχιστον για να τολμησει…..δεν θα πρεπει να δημιουργησει στον εαυτον του ψυχισμους & αντισεξουαλιτικοτητες.
Η σεξουαλιτικοτητα από μονη της δεν υφισταται είναι ετσι &αλλιως εγκατεστημενη σ’ ένα ψυχισμο & απορροια αυτου & μονο. Ο ερωτας είναι αθλημα που απαιτει διαρκει ασκηση, διαφορετικα η πορεια θα είναι φθινουσα & επικινδυνη, & όταν μαλιστα το ενδιαφερον είναι γυρω από το περιβοητο σεξ ..που καταστρεφει την σχεση. Ο ερωτας πρεπει να καλυπτει πρωτιστως την ψυχη & μετα όλα τα αλλα, τα οποια δεν είναι & τοσα αναγκαια.
Δεν πρεπει ο καθενας να σκεφτεται μονο την ερωτικη συνυπαρξη, γιατι εκει διαλυονται όλα….Ο ερωτας θελει πνευματικη ενωση, εκτιμηση,εξομολογηση σκεψεων, τα κινητρα , εμπιστοσυνη τους φοβους, τις απογοητευσεις , αληθεια,ετσι το ζευγαρι πρεπει να το ξεπερνα & να εχη ψυχικο δεσιμο, γιατι αυτό μονον μενει να ενωθη με το συναισθημα της αγαπης.





































Ερωτας σημαινει φως ….χαρα ….ειναι ακτινα θεικη που σε κανει & αγαπας τον αλλον όπως είναι νέο, γερο, ομορφο , ασχημο.
ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ :σε κανει & τον αποζητας ακομα & αν δεν αξισει…, όταν σου λειπει, όταν τον ψαχνεις, όταν σε απογοητευει & εσυ που αγαπας θα πρεπει να κανεις πρωτος την υπερβαση αυτή του εαυτου σου περιμενοντας & την  υπερβαση του αλλου.Αγαπη είναι αυτή που & αν χασεις δοξολογεις τον θεο …γιατι πρεπει να χασεις…ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ που προσπαθει να σε διαλυει ο απεναντι σου γιατι δεν νοιωθει το ιδιο….
Ο Ερωτας δεν κρινεται, ερωτας & αγαπη καθαγιαζουν τους ανθρωπους & ότι βρισκεται γυρω τους.
Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ,χωρις συνορα, φραγμους, & αποστασεις. Ο Ερωτας δεν εχει ουτε μετρα ουτε σταθμα……
Όταν αγαπαμε δεν υπαρχει μετρο γιατι αγαπαμε ….οποιος αγαπα δεχεται & την απορριψη γιατι αγαπα…..αυτος αγαπα δεν παιζει….ειναι αυτος που πραγματικα αγαπα.
ΤΕΛΟΣ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ & ΤΡΥΦΕΡΟ ΔΑΚΡΥ …

























 ΜΠΟΡΕΙΣ?...... ΤΟΤΕ ΠΡΟΧΩΡΑ…ΝΑΙ ……..ΕΙΣΑΙ… ΕΤΟΙΜΟΣ  

















































 ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ …ΤΟΤΕ ΝΑΙ ...ΑΓΑΠΑΣ.  
















ΠΗΓΕΣ:ΔΙΑΔ. ΑΡΘΡΟΓΡ:ΡΙΛΚΕ & ΕΜΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου