Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικες στιγμές ευτυχίας



Χριστουγεννιάτικες στιγμές ευτυχίας

Χριστούγεννα εν όψει… Γιορτή χαράς, γλυκιάς προσμονής, θαλπωρής…. Ίσως συμπτωματικά, ίσως και όχι, αλλά πάντα κοντά στις γιορτές συμβαίνουν τα μικρά θαύματα της καθημερινότητας. Στιγμές που γεμίζουν την καθημερινή ρουτίνα με κάτι που τόσο λείπει… τη Μαγεία.
Τρία χρόνια πριν, μια χριστουγεννιάτικη κάρτα υπήρξε η αφορμή για την δημιουργία μιας δυνατής σχέσης μεταξύ δυο ανθρώπων διαφορετικής ηλικίας και θέσης… ενός δασκάλου και ενός μαθητή. Μια κάρτα ως απόδειξη ότι οι σχέσεις πέρα από θεσμικές είναι κυρίως ανθρώπινες και μια ευχή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη βαθιά στην ψυχή.
Χριστούγεννα ήταν και πάλι όταν δυο ερωτευμένοι νέοι βίωναν την ευτυχία της στιγμής. Αγκαλιασμένοι στο σκοτάδι και μόνο τα λαμπιόνια του δέντρου να ρίχνουν κι άλλο φως σ’ όσο ήδη υπήρχε μέσα τους. Μοιραστήκαν τη σιωπή… σαν να τα είχαν πει ήδη όλα… σαν η στιγμή να έφτασε στο όνειρο. Κι ίσως τελικά τότε ανακαλύψανε έρωτας τι θα πει…
Αξίες πανανθρώπινες, διαχρονικές με κάποιον τρόπο αναδεικνύονται αυτές τις μέρες. Μια από αυτές και η φιλιά. Χριστούγεννα και… δυο φιλές πήγαιναν στο θέατρο. Με αφορμή την παράσταση γέλασαν, έκλαψαν, μοιράστηκαν βιώματα. Έπειτα, η μια έγραψε πίσω απ’ το εισιτήριο της άλλης το εξής: «Είσαι υπέροχος άνθρωπος. Μη το ξεχνάς και μη φοβάσαι !». Ήταν μια πράξη απ’ αυτές που επιβεβαιώνουν τον ορισμό της φιλίας με συγκινητική απλότητα και αυθορμητισμό.
Χριστούγεννα μια παρέα φίλων ξεσήκωνε μια καφετερία με τα γέλια της καθώς έπαιζαν επιτραπέζια. Ήταν μια σπάνια έξοδος κατά τη διάρκεια της αγχωτικής προετοιμασίας για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Μια βραδιά που όλοι δέθηκαν λίγο περισσότερο χάρη σε κάτι που διαχρονικά ενώνει τους ανθρώπους… το γέλιο.
Μέρες γιορτινές ήταν επίσης όταν εκείνος έγραψε στο τζαμί του λεωφορείου: «Σ’ αγαπώ !», κάνοντας την να σκεφτεί ποσό τυχερή είναι που τα ζει όλα αυτά τα «μικρά – μεγάλα».
Χριστούγεννα, λοιπόν… Γιορτή ξεχωριστή που προσφέρει μια γεύση ευτυχίας. Γιατί τελικά ο Άγιος Βασίλης υπάρχει… Κι αυτό ας είναι το μυστικό μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου