Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΣΑΓΑΠΩ.....



ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΕΝΑ  ΣΑΓΑΠΩ  &  ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ
ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ ΨΥΧΑΚΙ


  Θα ηταν ομορφο να ξεκινησουμε το θεμα μας, προσπαθωντας να εξηγησουμε οσο είναι δυνατον ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ.
Αληθεια ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ?
ΑΓΑΠΩ ΘΑ ΠΕΙ ΧΑΝΟΜΑΙ. Δεν είναι συμπονια, μητε καλωσυνη, στην συμπονοια είναι δυο, αυτος που ποναει & αυτος που συμποναει.
Στην καλωσυνη είναι δυο παλι, αυτος που δινει & αυτος που δεχεται , μα στην ΑΓΑΠΗ  είναι ένα, δεν ξεχωριζουν, το ΕΓΩ & ΕΣΥ ΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ.
ΑΓΑΠΩ ΘΑ ΠΕΙ ΧΑΝΟΜΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ  Ν. ΚΑΖΑΝΤΣΑΚΗ.
Θα συμφωνισουμε μαζι του γιατι καπως ετσι είναι χανεσαι όταν αγαπας.
Η αγαπη είναι το καλυτερο αντικαταθλιπτικο, αλλα πολλες φορες από τις ιδεες μας γι’ αυτό το λαθος, το λιγοτερο που εχουμε ..αγαπη, η πιο καταθλιπτικη είναι πιθανον αυτή που αισθανομαστε να μας πνιγει & να μας δεσμευει, γιατι καπως ολοι στο παρελθον ειχαμε  παρει ορισμενες αποφασεις στην ζωη  μας. Όμως τι γινεται όταν ερθη ξαφνικα??????
Η αγαπη είναι τοσο κρισιμη για το ΜΥΑΛΟ & ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ, όπως το οξυγονο. Δεν είναι διαπραγματευσιμο ειδος …δεν μπορεις…γιατι αγαπας …δεν μπορεις να κανεις συγκριση ομορφιας, χρονων, κοινωνικης ταξεως η & ακομα αν ο απεναντι σου ανηκει σε πιστευω λαθεμενα η σωστα.
Εκει καταλαβαινεις ποσο αγαπας!!!!!
Οσο πιο συνδεδεμενοι ειμαστε, τοσο πιο υγιης θα ειμαστε, τοσο σωματικα οσο & συναισθηματικα…& ας μας ξυπνησε αυτό το συναισθημα μεσα μας ξαφνικα ενώ ειμαστε σε μια βαθεια ναρκη, με τα προβληματα της καθημερινοτητας…η & τα βαρη που ο καθενας μας σηκωνει.
Αν συνδεομαστε λιγοτερο προσπαθωντας να απωθησουμε τον απεναντι  μας , τοσο περισσοτερο θα ειμαστε σε κινδυνο. Ειναι επισης αληθεια ότι  οσο λιγοτερο αγαπαμε η προσπαθουμε να κρυψουμε την αγαπη…τοσο θετουμε σε κινδυνο τον ιδιο μας τον εαυτον ….σε καταθλιψη.
Είναι πιθανον στην ζωη μας να βιωσει η αγαπη &  να ειμαστε σιγουροι ότι είναι το καλυτερο αντικαταθλιπτικο, & αυτό συμβαινει γιατι? Κοινη πηγη της καταθλιψης είναι το αισθημα.
Περισσοτερα ατομα με καταθλιψη δεν αγαπουν τον εαυτον τους & δεν αισθανονται την αναγκη να αγαπησουν & να αγαπηθουν από αλλα ατομα. Πολλες φορες η συναισθηματικη τους φορτιση τους οδηγει σε μια πολύ εστιασμενη κατασταση δειχνοτας στους αλλους τον κακο τους χαρακτηρα η & ακομα να τους πολεμουν, ετσι στερουν από τον ιδιο τους τον εαυτον την ευκαιρια να ερωτευθουν η να δειξουν αυτό που αισθανονται, αυτό που λεμε ΑΝΟΙΧΩ ΦΤΕΡΑ…, οι ιδιοι κανονες ισχυουν για ολους ..απλα ορισμενοι μπορουν να κανουν υπερβαση & να ομολογησουν ΝΑΙ …ΑΓΑΠΩ ….ΔΕΝ ΚΟΙΤΩ ΗΛΙΚΙΕΣ…ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ, δεν παιρνουμε μεζουρα γιατι οταν  αγα…πα..με
Χανομαστε.

 Η αγαπη είναι μαθημενη  ικανοτητα  δεν ερχεται από  ορμονες η συγκινησεις ιδιαιτερες ..οχι, ουτε είναι ΠΡΑΞΗ ΘΕΛΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ Ο ERRIC FROMM, ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ...Το  μονο που θα πρεπει να  αναγνωρισουμε μεσα μας ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, το να την απορριπτουμε & να πολεμαμε τον απεναντι μας είναι πραγματικα ΑΠΟΔΕΙΞΗ  ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ, θα λεγαμε ότι είναι φιλοσοφια της ημερας.
Αγαπη είναι αυτό το συναισθημα που παιρνετε, όταν πληρουν το σωστο προσωπο……είναι αυτό που πολλοι ανθρωποι πλησιαζουν …μια σχεση …ΤΟ ΠΩΣ… ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ…ΑΛΛΟΙΩΣ… ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΛΞΗ.
Η ΑΓΑΠΗ είναι προσκληση που προκυπτει από την ανατιμηση …της βαθειας καλοσυνης του αλλου. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ..ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ Η & ΑΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ.
Στην αγαπη θα πρεπει να κανουμε υπερβαση του εαυτου μας & να δινομαστε, να επικοινωνουμε με τον αλλον & καρδιακα αλλα & πνευματικα, δεν είναι αγαπη να κτυπαμε τον αλλον γιατι εμεις εχουμε φιαξει ένα γυαλινο κοσμο…….φιλοσοφιας στο μυαλο μας.
Βεβαιως δεν θα παραλειψουμε & τον ερωτα , είναι συνδεδεμανα μεταξυ τους πολύ.
ΠΟΙΗΜΑ ΑΠΟΣΠ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΦΡΑΓΚΑΚΗ:
ΗΛΙΕ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
Στου ερωτα τα διχτυα σου
Με κρατησες ..του ηλιου
Αχτινες..φως από τα μαλλια σου
Με ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΛΟ ΣΟΥ ηρθες &
Με μαγευσες & λυτρωσες το χθες από την καρδια σου.

Ζησε το τωρα μ’ ένα απλο γλυκο
Χαμογελο, λουσου από τον ΗΛΙΟ
Μεσημεριανο..ΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ ΜΟΥ
ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ & ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ &
ΜΠΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ.

Για την αισθηση του ερωτα: Το αλληγορικο περι της τυφλοτητας από την αναποδη , με την εκρηξη βιας μα προηγειται……& την επιπλευση της.. της τελευταιας, να οδηγει σε ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ.
Όταν η ψυχη ερωτευεται, όπως μας λεει & ο μυθος:
Όταν ο ερωτας εμαθε τι επαθε η αγαπημενη του δραπετευσε από το παλατι της Αφροδιτης & πηγε στον Ολυμπο να παρακαλεσει το Δια να την σωσει την ψυχη, & ο Διας συγκινηθηκε από την αγαπη του Θεου ερωτα & την εκανε ΑΘΑΝΑΤΗ, επιτρεποντας σε αυτους να ενωθουν  μεταξυ τους για παντα.ΕΡΩΤΑΣ & ΑΓΑΠΗ.
ΕΤΣΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ & ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ Η ΑΓΑΠΗ & Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ & ΑΤΥΤΟΘΥΣΙΑ.
ΕΡΩΣ ΑΝΙΚΑΤΕ ΜΑΧΑΝ
Ερως ανικατε μαχαν, ερως ,ος εν κτημασι πιπτεις,
Ος εν μαλακαις παρειαις νεανιδος ….
ΕΡΩΤΑΣ & ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟΣ.

 Ο Ναρκισσος  είναι ο τυπος του ανθρωπου που αγαπα υπερβολικα τον εαυτον του & ερωτευεται τον ΙΔΙΟΝ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ, όπως λει ο μυθος ηταν τοσο ερωτευμενος με τον εαυτον του, την μορφη του & εχασε στο τελος την ζωη του, όταν γοητευμενος από την αντανακληση της μορφης του στο νερο της πηγης εσκυψε να την φιλησει & πνιγηκε η αυτοκτονησε, όπως λει  ενας άλλος μυθος, & τον ειχε ερωτευθει ….δυστυχως η ΗΧΩ.
Θα πρεπει λοιπον να ξεφυγουμε από το ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, με κυριο χαρακτηριστικο τη μεγαλομανια & να συνθεομαστε με τον εξωτερικο κοσμο όχι μονον για να αυτοπροβαλλωμεθα.
Ο Ναρκισσισμος συμβαινει & σε ατομα μεγαλης ηλικιας που επορριαστηκαν σε διαφορες θεωριες & εχουν κανει τροπο ζωης τον ναρκισσισμο, & για να αμυνθουν κτυπουν & πολεμουν τους απεναντι τους διαρκως.Βασικα προκειται για συγκρουση μεταξυ της ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΓΩ.
Αν δεν αφησουμε τον εαυτον μας  ελευθερο να αγαπησει ..δεν θα μπορεσουμε ποτε να βρουμε ιατρεια…..του ιδιου μας του εαυτου, χρειαζεται να δραπετευσουμε από τον ναρκισσισμο που θεωρειται ως ΔΥΝΑΜΙΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΩ.
Ο Ερωτας ο μεγας αυτος δημιουργος, η κινητηριος δυναμις του συμπαντος, η αεναη ελξη των υπαρξεων & πραγματων, ο προσωποποιημενος ΠΟΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ & την χαρα, εχει χτυπηθει αλυπητα από ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ……ΠΟΥ …..ο ερωτας συμβολιζει την ΖΩΗ ΟΧΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ & ΤΑ 2 ΑΥΤΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ …
ΕΛΞΗ –ΑΠΩΘΗΣΗ  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ  ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
Ο Ερωτας είναι φως όπως & η αγαπη….ερωτας σημαινει Ηλιακη ακτινα  φωτος που όταν ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ  ΤΟ ΔΙΑΛΥΕΙ.
Το σκοταδι  αυτό το τραγικο ενστικτο οδηγει τον ανθρωπο να καλλιεργει μεσα του ΜΑΖΟΧΙΣΜΟ-ΣΑΔΙΣΜΟ μετατρεπει τους ανθρωπους σε μαριονετες……καλλιεργωντας τους τον λογισμο ΕΓΩ ΑΞΙΖΩ…& τους ΟΔΗΓΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΣΑΔΙΣΜΟ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ.


  


Ο Ερωτας σημαινει χαρα, φως, αναγγενηση.
Ο Θανατος  σημαινει αδης……σκοτος δυστυχια, & μετατρεπει τους ωραιους αυτους ανθρωπους σε υπαρξεις που προσπαθουν να επιβιωσουν ..
ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑΝ ΚΑΚΟ ΧΑΤΑΚΤΗΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟΣΟ ΣΑΔΙΣΤΑΙ & ΚΑΚΟΙ ????????

Γιατι αυτοι που τους αγαπουν εχουν άλλη εντυπωση ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΛΑΚΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΠΟΛΥ …ΙΣΩΣ & ΜΕ ΤΑ ΘΕΟ.ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΑ????ΙΣΩΣ ΓΙΑΥΤΟ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ.













Όταν πραγματικα αγαπαμε δεν εχουμε ενοχες…απλα γιατι αγαπαμε..& συνεπως συγχωραμε. ΓΙΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ  ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ?????? 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου