Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.



Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ  ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
 Δεν νομιζω ότι υπαρχει ανθρωπος που να μην αναρωτηθηκε, καποια στιγμη στην ζωη του, για τον ρολο του σε αυτόν τον κοσμο ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ?
Τι εξυπηρετει η υπαρξη του? Ποιος ο σκοπος του?, ποιος ο στοχος του?
Επισης δε νομιζω ότι υπαρχει ανθρωπος που δεν εχει αντιληφθει, μεσες ακρες, την πελωρια ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΑ που τον περιβαλλει. Πραγματι η φραση ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ,ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΩΝ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ περιλαμβανεται, εστω & με ελαφρα διαφορετικη διατυπωση, στο αρχαιοτερο ανθρωπινο διασωθεν λεκτικο μνημειο το ΕΠΟΣ GILGAMESH.
Η μεγαλη αληθεια δεν είναι κρυμμενη σε μυστικα ντουλαπια ..μυστικιστικων οργανωσεων  η καταχωνιααμενα απροσιτα μερη είναι τοσο καταφανης που αντιλαμβανονται ακομα & οι μονοκυτταροι οργανισμοι.
Όλα τα οντα στο Συμπαν, ανθρωποι, σωματα, πλανητες, & πρωτονια & ατομα, όλα μα εντελως όλα εχουν περιορισμενο χρονο ΥΠΑΡΞΗΣ.
Όλα ακολουθουν την εξελικτικη διαδικασια, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΑΚΜΗ, ΠΑΡΑΚΜΗ, ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ.
Τιποτα δεν ξεφευγει από αυτόν τον κανονα ουτε το ιδιο ΣΥΜΠΑΝ.
Οι ανθρωποι ψυχολογικα δεν θελουν να δεχθουν την ματαιοτητα, θελουν να αρπακτουν από καπου & αυτά τα ΚΑΠΟΥ  προσφερονται αφειδως από το περιβαλλον.
Εθνικοτητες, πολιτικη, ομαδες, ιδεολογιες, ιδεες, ιδανικα, θεωριες, & άλλες αναριθμητες υποδιαιρεσειςη συνδυασμοι αυτων, καραδοκουν για να προσδιορισουν σε κάθε απλο ανθρωπο την ψευδαισθηση ότι βρηκε το νοημα της ζωης.Ολα αυτά θα μπορουσαν να παρομοιαστουν με μια σανιδα σε ένα γιγαντιο ωκεανο.
Ο ανθρωπος παραμυθιασεται από την δικη του σανιδα & πιστευει ότι η σανιδα αυτή θα του προσφερει, ισως μορφης ΣΩΤΗΡΙΑ, αυτό εχει σαν αποτελεσμα να αγωνιζεται για να ξεφυγει από την καταπληκτικη του μοιρα.

 Το πρωτο σημαντικο κινητρο για τον  αγωνα είναι η πιστη στην καλωσυνη του ΘΕΟΥ, ετσι διδεται η δυνατοτητα στον κάθε λογικο ανθρωπο να αντιληφθει, τι είναι καλωσυνη & τι ΚΑΚΙΑ.
Όλα εξελισσονται με βαση τους φυσικους νομους, συνεπικουρουμενους από την ταχυτητα.
Αλλα ο απλος ανθρωπος δυστυχως δεν είναι λογικος θελει να πιστευει ότι υπαρχει ένα ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΚΑΛΟ που στο τελος θα νικησει το κακο & θα τον σωσει χωρις αυτος ο ιδιος να μην αγωνιστει. Εδώ παρεμβαινει η θρησκεια που προσφερεται με απειρες παραλλαγες (θρησκειες), από ουρανια ζωη στο πλευρο του Δημιουργου εως  ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΟΥΡΙ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ  & Της ΚΡΙΣΕΩΣ ΤΟΥ. Ένα 2ον κινητρο για τον αγωνα είναι η Καταγωγη του.Ο ανθρωπος ανεξαρτητα της εθνικοτητας του, μπορει να διαπραξει τα ιδια πραγματα, που κανεις, ΕΣΥ & ΕΓΩ κλοπη ληστεια, κλπ.,διδεται σε  κάθε λογικο ανθρωπο η δυνατοτητα να αντιληφθη ότι δεν υπαρχει καμμια τετοια αλληλεγγυη,ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ο ανθρωπος δεν είναι λογικος, θελει να πιστευει ότι υπαρχει καποιος εθνικος δεσμος, που τελικα τον συνδεει με τους αλλους.ΟΜΟΙΟ –ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΣ-ΕΤΣΙ…



 Ερχεται λοιπον η πατριδα που παρεχει πολλες μορφες καταγωγης, σχεσεις ,εθνους, λαος, περιφερεια , νομος, πολη , χωριο, συνοικια, αναλογα με την τοπικιστικη του ταση. Ο παραλογισμος απεναντι στην λογικη μας ……η θανασιμη παγιδα του παραλογισμου, που στη φαση αυτή κυριαρχουν βαθυτερες ανορθολογικες τασεις, οι οποιες ενωνονται οσο η μαζα διεπεται από την ανωνυμια & την ανευθυνοτητα. Στο επιπεδο αυτό με την μαζα εχει μια ανορθολογικη βαση –συλλογικες πεποιθησεις & κυριως, ένα εργαλειο, την ΑΜΕΣΗ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗ.







ΠΗΓΕΣ : ΘΕΟΛΟΓΙΑ /ΚΟΙΝΩΝ/ΙΑ. APOSP. IONN KORR/FIL.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου