Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

«Σκάψε τον λάκκο του, θα του κόψω τον λαιμό»

 

Βρετανία: Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για βασανιστήρια σε 6χρονο από τους γονείς του - «Σκάψε τον λάκκο του, θα του κόψω τον λαιμό»

Video Capture
Video Capture

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση κακοποίησης που οδήγησε στον θάνατο του 6χρονου Άρθουρ από τους γονείς του στη Βρετανία. Σύμφωνα με την Daily Mail, η γιαγιά του 6χρονου Άρθουρ είχε τραβήξει μια φωτογραφία από τις μελανιές στον ώμο του αγοριού δύο μήνες πριν το θάνατό του από «κακομεταχείριση και ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου» από τον πατέρα του και τη μητριά του.

Η φωτογραφία με τις μελανιές

 

Την φωτογραφία τράβηξε η γιαγιά του Άρθουρ Λαμπίνιο Χιους, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να πείσει τις Αρχές ότι το παιδί κινδύνευε. Η Τζόαν Χιους είπε στο δικαστήριο πως τηλεφώνησε στις κοινωνικές υπηρεσίες και προσφέρθηκε να στείλει τη φωτογραφία, αλλά αυτοί της απάντησαν πως «δεν ήθελαν να την δουν». Όταν οι κοινωνικοί λειτουργοί επισκέφθηκαν την επόμενη ημέρα το σπίτι του, απέδωσαν τις μελανιές σε κάποιο «παιδικό παιχνίδι» και δεν κατέγραψαν κάποιο «λόγο ανησυχίας».

Arthur
Arthur

Μία από τις κοινωνικές λειτουργούς είπε αργότερα στη δίκη πως παρατήρησε μια «κιτρινισμένη μελανιά» στη μέση της πλάτης του Άρθουρ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Όταν αργότερα της έδειξαν την επίμαχη φωτογραφία που τράβηξε η γιαγιά του, «σοκαρίστηκε» τόσο από την έκταση των τραυματισμών του όσο και από το ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο σοβαρά ήταν τα τραύματά του.

 

Ο Άρθουρ φέρεται να σκοτώθηκε μετά από συστηματική κακοποίηση που ταίριαζε με τον [ιατρικό ορισμό] του «παιδικού βασανιστηρίου» συμπεριλαμβανομένης της στέρησης τροφής, από το γεγονός ότι τον ανάγκαζαν να στέκεται όρθιος για 14 ώρες την ημέρα καθώς και της δηλητηρίασής του με αλάτι, πριν δεχθεί την θανάσιμη επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου