Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Αγ­γλία: Συ­γκί­νη­ση και δά­κρυα για τον 6χρο­νο Άρ­θουρ στα γή­πε­δα της Premier League

λα­θλοι τί­μη­σαν τη μνήμη του εξά­χρο­νου Άρ­θουρ Λα­μπί­νιο Χιουζ ο οποί­ος πέ­θα­νε έπει­τα από κα­κο­ποί­η­ση που υπέ­στη από την μη­τριά του.

Ο θά­να­τος του μι­κρού Άρ­θουρ που συ­γκλό­νι­σε τη Βρε­τα­νία δεν άφησε ανη­πη­ρέ­α­στο το πο­δό­σφαι­ρο.

Στον αγώνα Έβερ­τον-Άρ­σε­ναλ το ματς διε­κό­πη στο 6′ λεπτό (συμ­βο­λί­ζο­ντας την ηλι­κία του άτυ­χου παι­διού) και κρα­τή­θη­κε ενός λε­πτού σιγή, με τους φι­λά­θλους να ξε­σπούν σε πα­ρα­τε­τα­μέ­νο χει­ρο­κρό­τη­μα.

Την ίδια στιγ­μή, στις οθό­νες του Γκού­ντι­σον Παρκ (έδρα της Έβερ­τον) προ­βάλ­λο­νταν η φω­το­γρα­φία του Άρ­θουρ, προ­κα­λώ­ντας συ­γκί­νη­ση σε όλο το γή­πε­δο.

Το ίδιο συ­νέ­βη και στον αγώνα της Τό­τε­ναμ με τη Νόρ­γουιτς Σίτυ, με τους φι­λά­θλους να χει­ρο­κρο­τούν όρ­θιοι μετά το τέλος του αγώνα.

Η ομάδα Μπίρ­μιν­χαμ Σίτυ – η αγα­πη­μέ­νη του εξά­χρο­νου – τύ­πω­σε μπλού­ζες που έγρα­φαν “Σ’ αγα­πού­με Άρ­θουρ”, ενώ πριν τον αγώνα με την Μίλ­γουολ άφη­σαν συμ­βο­λι­κά δίπλα στο τέρμα του γη­πέ­δου μια φα­νέ­λα της ομά­δας με το νού­με­ρο έξι.

Ανά­λο­γες εκ­δη­λώ­σεις μνή­μης έγι­ναν και σε άλλα παι­χνί­δια της Premier League.

Η μη­τριά και ο πα­τέ­ρας του 6χρο­νου τον ανά­γκα­σαν να λι­μο­κτο­νεί, ενώ τον τάι­ζαν με το ζόρι πιάτα γε­μά­τα αλάτι. Επι­πλέ­ον, τον άφη­ναν μόνο του για πάνω από 14 ώρες την ημέρα κατά τους τε­λευ­ταί­ους μήνες της ζωής του. Πριν λίγες ημέ­ρες, το δι­κα­στή­ριο έκρι­νε ένοχη τη μη­τριά-τέ­ρας του Άρ­θουρ κα­τα­δι­κά­ζο­νταν σε ισό­βια φυ­λά­κι­ση, ενώ ο 29χρο­νος πα­τέ­ρας του θα εκτί­σει ποινή 21 χρό­νων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου