Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Η αγάπη είναι ...

Η αγάπη είναι ...


Ξαφνικά ανοίγεις τα μάτια σου και κοιτάζεις γύρω σου. Είσαι μεγάλος, γέρος πια !
.
Μπροστά σου υψώνεται ο θάνατος, που εσύ θεωρείς γκρεμό.
.
Βλέπεις τον ήλιο, την θάλασσα, τον ουρανό, τα πουλιά και κανένας ήχος δεν φτάνει στα αυτιά σου, καμιά μυρωδιά δεν αγγίζει την καρδιά σου ...
.
Και τότε κλαίς γι αυτά που καθημερινά άγγιζες και ποτέ δεν αισθανόσουν, γι αυτά που ήθελες ν' αγαπήσεις αλλά δεν πρόλαβες ...
.
Κλαίς με λυγμούς συνειδητοποιώντας τι έχασες ...
.
Μήπως όμως είναι μια πρόφαση ;–και ίσως ένα λεπτο να φτάνει για να συγχωρεθείς, να περάσεις στην συνειδητότητα - ένα λεπτό για να συγχωρέσεις, να πεις έναν καλό λόγο γεμάτο αγάπη……το να νιώσεις την ανάγκη να αγαπήσεις, να προσφέρεις, το να καταλάβεις ότι η βάση σου είναι η αγάπη, η ανιδιοτελής αγάπη, το πρώτο καμπανάκι που σε αφυπνίζει.
.
Η αγάπη είναι παντού διάσπαρτη στα δέντρα, στα πουλιά, στα ζώα, στις πέτρες.
.
Πώς είναι δυνατόν να μην περιλαμβάνει εσένα ;
.
Η αγάπη υπάρχει σαν σπόρος μέσα μας. Στο χέρι μας είναι να την εκδηλώσουμε με χιλιάδες μορφές.
.
Ένα άγγιγμα της είναι μια ασύλληπτη ποσότητα βοήθειας έκφρασης της ψυχής μας. Και μετά αρχίζεις να ανεβαίνεις σε άλλη ποιότητα αγάπης ανώτερη από την προηγούμενη και πάει λέγοντας. Και όλα αυτά μαζί θα σε διδάξουν τι θα πει πραγματική αγάπη.
.
Για τον Έναν, τον Αιώνιο, μια σύνδεση ψυχής με την άφθαρτη υπόσταση σου.
.
Η αγάπη γνωρίζει την υπομονή και χαίρεται την αλήθεια, άφθαρτη και αιώνια.
Δεν πρέπει να αγαπάς με τον νου που γνωρίζει μόνο να διαχωρίζει, ούτε με την καρδιά γιατί δεν έχει μέτρο, αλλά με την ψυχή. Τα μάτια να είναι ο οδηγός σου και τα χέρια να είναι η αγκαλιά σου.
.
Η έλλειψη μίσους δεν είναι αγάπη απλά μια αδιάφορη κατάσταση. Μάθε να αγαπάς λοιπόν σφαιρικά και όχι μονόπλευρα, γιατί έτσι αποκλείεται η ολότητα. Μια ολότητα που μας μετουσιώνει συνειδητά στο ποιοι πραγματικά είμαστε.
.
Μπορεί ο δρόμος να είναι μοναχικός, βιωματικός, αλλά έχεις τόσες εμπειρίες να μοιραστείς και τόση αγάπη να δώσεις που πραγματικά αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου