Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Όλα στα δύσκολα ξεκαθαρίζουν! Από Ρίνα Σερέτη

 

Όλα στα δύσκολα ξεκαθαρίζουν όλα στα δύσκολα φωτίζουν τους υπονόμους που περπατούσες, τα σκαλοπάτια που δεν έβλεπες, τους υποτιθέμενα δικούς σου ανθρώπους, τους υψωμένους τοίχους και τα ξέφωτα αρκεί να μην σκέφτεσαι το πρόβλημα… Μείνε έξω από το πρόβλημα και παρακολούθησέ το σαν τρίτος! Δύσκολο μα όχι ακατόρθωτο, απλά βγες από τον κύκλο που θέλουν να κρατάς την άκρη του οι αδύναμοι!

“Όταν η λογική έρχεται αντιμέτωπη με το συναίσθημα, το πνεύμα με την ψυχή, ο εγκέφαλος με την καρδιά όλα ισορροπούν όταν αποφασίσεις πως όλα είναι μια ιδέα! Είσαι αναλώσιμος αλλά και αναντικατάστατος ταυτόχρονα, όποια απόφαση κιαν πάρεις…”

Είναι και οι φορές που συνειδητοποιείς πως τους δικούς σου ανθρώπους τους μετράς σε κάτι τέτοιες δυσκολίες, μεγάλες, απροσπέλαστες! Άλλοι αλαφρώνουν την ψυχή σου κι άλλοι την βαραίνουν ακόμη πιο πολύ! Πόσες σιωπές μπορούν να χωρέσουν σε μια απουσία; Απύθμενη σου μοιάζει! Βουλιάζεις, βουλιάζεις μα είναι το κενό τόσο άδειο, που μόνο αηδία αισθάνεσαι και θες να πετάξεις όλα τα βάρη τους από επάνω σου και να φύγεις μακριά από εκεί, να συνεχίσεις μόνος κι άγνωστος σαν να μην υπήρξατε ποτέ κοντά, εσύ και οι “δικοί” σου άνθρωποι…

Δεν ξέρω τι μένει στο τέλος της μέρας, γιατί το βράδυ τα σκοτάδια δεν βοηθούν, ξεγελάνε κι αποπροσανατολίζουν, η νύχτα μαγεύει και τους πιο δύσπιστους!

Πού ξέρεις ίσως καταλάβω το πρωί…

Όλα στα δύσκολα ξεκαθαρίζουν…

Τα δύσκολα κάποτε θα τελειώσουν ή θα απαλύνουν ή θα παραμείνουν ως έχουν, μα δύσκολα δεν θα είναι πια! Οι δικοί σου άνθρωποι θα παραμείνουν δικοί σου άνθρωποι, οι γνωστοί, γνωστοί και οι καιροσκόποι, διάττοντες αστέρες που θα εμφανίζονται αθόρυβα και όποτε εκείνοι χρειαστούν τον ουρανό σου, για να έχουν ένα μέσο να λάμψουν τα σπασμένα κομμάτια τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου