Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Από Ρίνα Σερέτη Αγγελικά πρόσωπα με διαβολική ψυχή

 


Κάποιες αλήθειες μαθαίνονται γρήγορα. Κάποιες όμως σέρνονται ανάμεσα στους ανθρώπους, παρέα με τα ψέματα και τις σάπιες συνειδήσεις τους, σαν μια βροχή που δεν λέει να σταματήσει.

Μουχλιάζει και διαβρώνει τα πάντα γύρω της και το μόνο που σε σώζει είναι ένας ήλιος που φαίνεται να μην ορίζεις εσύ.

Κι όσο ο χρόνος βαραίνει τα ψέμματά τους τόσο πιο βαριά γίνεται η αλήθεια που δεν αφήνουν να φανεί.

Μα πώς να σβήσεις το φως; Πώς να διατηρήσεις το σκοτάδι στη νύχτα όταν υπάρχει ο ήλιος στο ίδιο στερέωμα;

Το χάραμα κρύβονται, φορώντας προσωπεία με τα χρώματα και τα σχέδια της ζωής, ανάμεσα στην βουή και την τρεχάλα του καθενός μας. Σε ξεγελούν με λόγια που σου αρέσει να ακούς. Λόγια εμπιστοσύνης, δοτικότητας, υποστήριξης και πάντα μα πάντα αγάπης…

-Είμαι εδώ για εσένα!

-Είσαι ο άνθρωπός μου!

-Έχω να δώσω πολλά!

-Δεν θα σε αφήσω ποτέ!

-Θα είμαι κοντά σου για πάντα!

-Στηρίξου επάνω μου!

-Δεν εγκαταλείπω εύκολα!

-Παλεύω για εσένα, για εμάς!

Λόγια που εξαρχής φαίνονται μόνο ερωτικά, μα όχι, δεν είναι πάντα έτσι!

Λόγια του φίλου σου, του συνεργάτη σου, του γονέα σου. Λόγια ανθρώπων γύρω σου που επιδιώκουν να σε πείσουν για τις αγνές προθέσεις τους. Άγιοι μεταξύ αμαρτωλών, φωτεινοί άγγελοι ανάμεσα σε έκπτωτους αγγέλους…

Αλήθειες και ψέμματα, κουβέντες από αγγελικά πρόσωπα με διαβολική ψυχή. Άνθρωποι που το ψέμα τους μοιάζει τόσο αληθινό κι εσύ έχεις τόση ανάγκη να το πιστέψεις!

Όταν βέβαια αυτά τα λόγια προορίζονται για ερωτικά εκεί χάνουν ακόμη πιο πολύ την αξία τους. Με το χρόνο ξεφτίζουν και σε απομακρύνουν από τους ανθρώπους, από την αλήθεια και την ομορφιά της ζωής.

Μόνο ψέμματα βλέπεις. Μόνο σαρκία που υποκρίνονται τους ζωντανούς. Κι όταν η αλήθεια βγει στο φως κιας την υποψιαζόσουν κιας την γνώριζες μέσα σου, μα και έξω σου, όλα στην ψυχή σου ξανακαταρρέουν!

Όλοι αυτοί πατάνε πάνω από πτώματα για να ανελιχθούν. Φτιάχνουν σκαλοπάτια με ψέμματα για να καλύψουν τις αδυναμίες τους που στηρίζονται σε σαθρά θεμέλια και θάβουν την αλήθεια ακόμη πιο βαθιά.

Μόνο για να ζήσουν την ζωούλα τους. Χωρίς να τους νοιάζει αν οι γύρω τους πονέσουν. Να κάνουν το δικό τους, επειδή μόνο αυτό είναι συμβατό με το συμφέρον τους, με το Εγώ που θρέφουν μέσα τους. Λένε ψέμματα ακόμη και στον ίδιο τους τον εαυτό για να τον δυναμώσουν!

Αγγελικά πρόσωπα με διαβολική ψυχή!

Όλοι αυτοί σε πληγώνουν, σε αδειάζουν και νομίζεις πως είναι πιο δυνατοί από εσένα! Θέλουν να πιστεύεις πως τα ψέμματά τους είναι βάλσαμο και είναι η μόνη αλήθεια στην ζωή σου!

Εσένα μόνο χρειάζεσαι, για να βρεις την δύναμή σου!

Εσένα μόνο χρειάζεσαι, για να σταθείς στα πόδια σου. Για να στηριχθείς, να προχωρήσεις στην ζωή σου, να φτάσεις στα όνειρά σου, να παλέψεις, να βγεις νικητής!

Για να αντέξουν το ποτέ και το πάντα στις ρωγμές του χρόνου!

Να δεσμευθείς εσύ σε εσένα!

Εσύ ορίζεις την αλήθεια και το ψέμα στην ζωή σου.

Τις αυταπάτες, τις ψευδαισθήσεις και το γνώθι σαυτόν!

Αν εκείνοι μπορούν και σκάβουν στην ψυχή σου τότε γιατί φοβάσαι εσύ να σκάψεις εντός σου;

Αγγελικά πρόσωπα με διαβολική ψυχή, άνθρωποι που κατατρώνε την ζωή σου, μάσκες φορεμένες για να σε χειραγωγούν!

Για πόσο ακόμη θα συνεχίζεις να τους το επιτρέπεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου